fredag 15 mars 2013

Havrebräck - ett modernt tunnbröd i smart format

Havrebräck PolarbrödBrödnyheter av det knaprigare slaget, Polarbörd bakar nu ett riktigt tunt och fint bröd kallat Havrebräck. Brödet kommer i skivor om tre på bredden och är stansat emellan så det går att både göra rediga mackor men också lagom breda rätt-in-i-munnen smörgåsar.

Brödet är bakat med anis, fänkål och kummin och har en bra smak av dessa tillsammans med en lätt rostad ton.

Från och med v.15 kommer Havrebräck att finnas i butiker över hela landet.
Brödet är nyckelhålsmärkt kommer att kosta ca 25 SEK för en ask (220 g) med 10-11 skivor.

Pizza på Havrebräck (1 portionspizza)

1 Havrebräck (hela skivan)
1 dl krossade tomater el. färdig pastasås
3 st skivor rökt skinka, strimlad
4 st körsbärstomater, halverade
2 st paprikaskivor
4 st rödlöksringar, tunna
3 st svarta urkärnade oliver, i bitar
50 gram mozzarella
5 basilikablad

Bred tomatsåsen över brödet, används krossade tomater så låt dem rinna av i ett durkslag först. Fördela skinka, tomater, paprika och lök ovanpå. Toppa med oliver och smula över mozzarellaosten.

Gratinera ca 7 minuter i 250 grader, passa så att inte kanterna bränns. Dekorera med basilikablad när pizzan tagits ut. Servera gärna med en grönsallad.

Recept: Polarbröd

Inga kommentarer: