fredag 19 april 2013

Lakritsfestivalen 2013 - bilder i urval

Årets Lakritsfestival firar fem år och har samtidigt flyttat till Annexet vid Ericsson Globe, dvs Globen på ren svenska. Lakritsorgie i full skala - smaka, prata, jämför och köp hem dina favoriter på plats. Lakritsfestivalen har öppet 20-21 april och i länken hittar du all information.

Vi bjuder en liten aptitretare från en knökfull pressvisning med några favoriter.

Historiska tablettaskar

Samlaren och radioprataren Martin Loogna visar sin samling av tablettaskar som är den största i hela världen, helt galet och visst känner man igen alldeles för många.. Nostalgitripp!

Ballongprinsessan Miss Meadows

Ballongprinsessan Miss Meadows höll sig på mattan med vikter idag - helium har liksom den effekten. Imponerande utstyrsel! Undra hur (och om) hon går på toa..

Mr Dannyman

Trolla kan Mr Dannyman, svensk- och nordisk mästare i magi flera gånger om. Magi med lakrits är rena lakritsmagin.

Stay Young Naturally

Mer magi, nu för hälsan. Må bra med naturliga och enkla tips. Kul att Lakritsfestivalen inte bara handlar om godis! Jodå, det finns ett spa på plats som ger lakritsmassage och helkroppsbehandligar. 

Lakritsskrubb

Eller varför inte blanda sin egen lakritsskrubb och ta hem fint förpackat? Det gjorde jag så klart!

Hostmedicin

Host, host. Lakrits verkar slemlösande. Själv tror jag att Jägermeister har samma effekt men det får man säkert inte säga.

Fotspray

Jodå, fötterna måste ha sitt. Fotspray med doft av lakrits måste ju vara en succé?

Gröna Apoteket

Mer hälsa. I Gröna apoteket får du veta hur du själv kan behandla åkommor med örter som finns i den svenska naturen. Kaxigt.

Tårta och te

Mango och passionsfruktmousse med lakritsbrulée på mjuk mandelmarängbotten. Förmodligen galet gott. Tårtan kommer från Handgjort Stockholm.
Så har vi en av flera tesorter från Lakritsroten, deras rooibos med lakrits är jättefin.
Salta jävlar från Island - Lakkrisdjöflar

Bästa salta, salta jävlar från Island - Lakkrisdjöflar. Kan också vara det mest dryga “godiset” på hela festivalen. Missa inte att prova!

Kookaburra

Kookaburra. Neutral lakrits att älska. Stora sköna kladdiga och oemotstådliga på en gång.

Lakritsfolköl

Folköl med lakrits. Jodå, det är sant. Bra törstsläckare efter en lakritsbuffé. Sen blev det sushi med lax smaksatt med lakrits, jodå det är också sant. Och gott. Den får du inte missa på lakritsfestivalen.

Mycket lakrits blir det och ännu mycket mer hittar du från festivalen under hashtaggen #Lakritsfestivalen på Twitter och på Instagram.
Listan med medverkande företag på festivalen hittar du här och årets festivalbloggare hittar du här. 

Nu vill iallafall jag ha en pizza och en helt vanlig öl innan jag äter mer lakrits ;)

Lakritsfestivalen 2013 615px

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tjusigt! De där salta jävlarna och Nammis Djupur är så sjukt goda- islänningarna kan sin lakrits (om man nu inte är ute efter "äkta" varan vill säga) :-)

Lakritstrollet sa...

Älskar Djupur! Det ska jag handla idag!