tisdag 16 april 2013

Test: Panerad fisk från Lidl

Två goda panerade fiskar från Lidl, fiskpinnar och panerade fiskfiléer av Alaska Pollock.

Ocean Trader Lidl Fiskpinnar MSC

Fiskpinnarna håller ihop kanonbra i stekpannan är det första man märker och på tallriken så smakar dessa riktigt bra. Själva fisken (65% fisk) ser ut som en bit riktig fisk jämfört med andra billiga fiskpinnar som ibland bara erbjuder ett läskigt fiskmos.. (Hej Axfood, ta åt er!) Fiskpinnar ska innehålla riktig fisk och det som sitter runt ska vara ströbröd, kryddor och salt utan en massa annat jox och dessa innehåller just bara schyssta grejer. Bra jobbat Lidl!

Ocean Trader Lidl förpackning

Om fiskpinnar inte duger finns dessa stora panerade fiskfiléer (69% fisk) som snabbt blivit våran favoritmat när det ska gå undan snabbt. Bitarna blir perfekta “semifriterade” (ca 10 mm olja i pannan) och blir underbart knapriga på 6-7 minuter. Behöver man göra fler än vad stekpannan klarar av åt gången så fungerar det att lägga de färdiga i ugnen på ett galler på låg temperatur.
Paneringen är lika bra på dessa som på fiskpinnarna, dvs helt utan konstigheter.

Ocean Trader Lidl

Till detta äter vi helst potatis, kokt eller som mos. Som sås svänger man enkelt och snabbt ihop lika delar av matlagningsyoghurt (eller filmjölk för en tunnare sås) och bostongurka plus lite salt och peppar om man vill. Toppa med hackad dill och voilà är bambasåsen ett faktum :)

2 kommentarer:

Linda sa...

Är det bara jag som avskyr Alaska pollock?
Den smakar riktigt illa, inte ens våra katter äter den.

Visserligen är jag ingen fiskälskare, men kan äta t ex torsk, kolja och tonfisk. Lax är ännu vidrigare; smakar alltid mögel!

Lena S sa...

Alaska pollock är som sej tycker jag men har ett ganska fult kött som därför passar bra till t.e.x fiskpinnar. Låter som dina katter är kräsna :o
Nu åker jag till Litl så får vi se var mina ungar säger efter middagen!