torsdag 18 april 2013

Torsk i rulle med kryddsmör och picklad chili serverat med rosé från René Barbier

Lättlagat med fantastiska smaker, torskfilé med kryddsmör och fruktig olivolja som pricken över.

Torsk i rulle med skyddsmör

Ingredienser för två personer:

400 g torskfilé
1 msk salt
100 g smör
Kryddpåse “Limesmör” från Mat-Tina
3 st tomater
½ chili, en svag en
½ dl ättika 12%
1 msk vatten
1½ msk socker
Olivolja, jag använde Toscano IGP från Zeta (tidigare bloggpost)

Blanda ättika, lite vatten och socker och låt den tunt skivade chillin ligga till sig. Rör om då och då.
Rör ihop kryddsmöret med en gaffel så det blandar sig.
Lägg fisken i en bunke med vatten och salt, låt rimma.
Gör något annat en stund.
Sätt ugnen på 150 grader och hacka tomaterna som får stå och rinna av en stund i ett durkslag.
Bre på smöret på torsken och rulla ihop filéerna.
Olja två tallrikar lite lätt, lägg tomathacket på den ena och fisken på den andra. Låt tomaterna åka in i ugnen ca 10 minuter innan fisken så det blöta hinner torka upp något.
Rene Barbier Rose by Camilla ThulinFiska upp chilin ur lagen och lägg den på fisken precis innan du ställer in den i ugnen.
Fram med termometern nu, torsken är klar vid knappt 50 graders innertemperatur så det går ganska snabbt.
Servera fisken på tallriken med tomaterna och sprinkla över olivolja.

Njut och le belåtet. Känn sötman från tomaterna tillsammans med fiskens sälta från kryddsmöret och den där lilla syran och hettan från chilin, mums!

Till detta dricker man vatten eller rosé, klassiska René Barbier möter upp fint med sin runda nästan smöriga smak och minimala sötma.

Direktlänk: Systembolaget.se

Inga kommentarer: