måndag 22 april 2013

Varning: Falsk e-post från Telia och Skatteverket

Falskt mail från TeliaAtt det cirkulerar falska mail från både Telia och Skatteverket har vi både hört om och sett i media under en tid nu men det är värt att tjata lite extra om detta.

Idag på morgonen fick jag själv detta mail från Telia som hamnade direkt i inkorgen som vilket legitimt e-postmeddelande som helst.
“Problem på din sista faktura.Vänligen uppdatera!” står det i ämnesraden och redan här ser jag att något är knas.
Brevet innehåller en länk som inte går till Telia och klickar man på denna från en dator eller mobiltelefon så kan man räkna med problem då ett avlyssningsprogram (enkelt förklarat) installeras utan användarens kännedom.

Läs mer hos SVT Nyheter och var på din vakt, klicka ALDRIG på länkar som dessa från avsändare även om avsändaren verkar reko.

Vad vi som privatpersoner kan göra är att varna våra nära och kära samt att rapportera mail som detta som spam i ditt e-postprogram. Passa också på att se över ditt skydd i datorn så att det fungerar som det skall.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Det är bra att du går ut och varnar dina läsare för dessa bluffmail. Som du redan förstått är dessa mail inte från oss på Telia : )

Jag ser att du har en hel del bra tips : ) Det går även att anmäla överträdelser till oss här:

http://www.telia.se/privat/abuse/anmalan-av-overtradelser.page

Med vänlig hälsning
Patricia Elsius
Telia Kundservice

Annmi sa...

Ja,har fått flera av dessa men även från Blocket

Anna-Livet på Liden sa...

Jag har fått två sådana mail. Har inte klickat på länken, anade genast ugglor i mossen.