torsdag 4 april 2013

Zeta Regionale Olio Extra Vergine di Oliva

Spännande nyheter för oss som älskar olivolja! Här kommer tre ursprungsmärkta olivoljor med stegrande fruktighet. Så här skriver Zeta om nyheterna:

Kvalitet och elegans står i centrum nu när Zeta Olivolja Regionale lanseras. Zetas grundare Fernando Di Luca har varit djupt engagerad i framtagandet av tre unika regionsoljor från Italiens främsta matregioner. Varje producent använder sin karaktäristiska flasktyp när de tappar olivolja och gemensamt för de tre regionsoljorna är att de skördas tidigt på säsongen av späda olivprimörer.

Zeta Regionale Olio Extra Vergine di Oliva

Val di Mazara D.O.P. Extra Vergine, Sicilien.
En medelfruktig olja vars oliver skördas tidigt på säsongen vilket ger en fräschör och vacker grön färg. Val Di Mazara D.O.P. är fräsch och kryddig med doft av kronärtskocka och grön tomat med en lätt ton av citrus, tistel och basilika. Olivoljan har en utvecklad sötma med en kryddig eftersmak.

Azienda Guerrieri Extra Vergine, Marche.
En lätt fruktig olivolja med stor fräschör som är rik på örtiga toner. Fruktigheten är komplex och fräsch i fin harmoni. Olivoljan är mjukt pepprig, med lätta toner av gröna mandlar. Eftersmaken är kryddigt gräsig.

Toscano I.G.P. Extra Vergine, Toscana.
En intensivt fruktig och tuff smak där oliverna handplockas precis i säsongens början, vilket ger en grönskimrande olivolja och kraftfull smak. Precis som de typiska toskanska olivoljorna har Toscano I.G.P. Extra Vergine en markerad beska och pepprighet med förnimmelse av örter, tistel och kronärtskocka och en fräsch eftersmak av grönt gräs.

Zeta Olivolja Regionale finns från och med april i välsorterade Icabutiker och på Hemköp. Cirkapris för olivoljorna i butik är 129 kronor för den sicilianska och den toskanska olivoljan samt 139 kronor för olivoljan från Marche. Alla flaskor är på 50 cl.

Mer information: Zeta.nu

Inga kommentarer: