Mer surdeg och mindre socker, flera nyckelhålsmärkta och några lyxigare. Och gifflar förstås - åh, vilka gifflar! Så här ser brödnyheterna ut inför sommaren:
Råglycka - grovt och fylligt. Hyfsat smakneutralt med en lätt rostad ton. Är säkert lika nyttigt som det ser ut.
Dinkelglädje - halvgrovt och smakrikt. Det här brödet duger fint som det är utan pålägg till en kopp te. Gott.
Kärnsund - grovt och osötat. Gott som det är men ännu lite godare som rostat. Kärnsund är också det bröd som innehåller minst kolhydrater av alla nyheterna.
Lantgoda - halvgrovt och osötat. Enkelt och gott, toppa med ägg, räkor och majonnäs så är man i mål och extra mycket älskad.
Intense - halvgrovt och något mörkare. Brödet smakar lite av julen då det innehåller vört. Den här tar vi med skinka och senap på utflykten. Kan bli en favorit i det långa loppet.
Juliakaka - ljus och tjock. Men vad har man egentligen Hönökaka till mer än smörgåstårta? Brödet är fluffigt till den grad att det är svårt att bre smör på.
Gifflar - godare än godis med fyllning av blåbär och vanilj. Fullständigt livsfarliga! Bara en till. Bara en till.. Bara en till… Bara en t….
1 kommentar:
Hönökaka är jättegott att rosta lite lätt :)
Skicka en kommentar