tisdag 7 maj 2013

Brödnytt från Pågen - mer surdeg och mindre söta bröd

Mer surdeg och mindre socker, flera nyckelhålsmärkta och några lyxigare. Och gifflar förstås - åh, vilka gifflar! Så här ser brödnyheterna ut inför sommaren:

Brödnyheter från Pågen 012

Råglycka - grovt och fylligt. Hyfsat smakneutralt med en lätt rostad ton. Är säkert lika nyttigt som det ser ut.

Brödnyheter från Pågen 011

Dinkelglädje - halvgrovt och smakrikt. Det här brödet duger fint som det är utan pålägg till en kopp te. Gott.

Brödnyheter från Pågen 014

Kärnsund - grovt och osötat. Gott som det är men ännu lite godare som rostat. Kärnsund är också det bröd som innehåller minst kolhydrater av alla nyheterna.

Brödnyheter från Pågen 015

Lantgoda - halvgrovt och osötat. Enkelt och gott, toppa med ägg, räkor och majonnäs så är man i mål och extra mycket älskad. 

Brödnyheter från Pågen 010

Intense - halvgrovt och något mörkare. Brödet smakar lite av julen då det innehåller vört. Den här tar vi med skinka och senap på utflykten. Kan bli en favorit i det långa loppet.

Brödnyheter från Pågen 013

Juliakaka - ljus och tjock. Men vad har man egentligen Hönökaka till mer än smörgåstårta? Brödet är fluffigt till den grad att det är svårt att bre smör på.

Brödnyheter från Pågen 016

Gifflar - godare än godis med fyllning av blåbär och vanilj. Fullständigt livsfarliga! Bara en till. Bara en till.. Bara en till… Bara en t….

1 kommentar:

Marika på Odlingspyssel sa...

Hönökaka är jättegott att rosta lite lätt :)