lördag 25 maj 2013

Flankstek - lättlagat och överraskande gott!

Flankstek, grillad eller stekt på grillpanna som fått gå klart i ugn på låg värme till en innertemperatur 54-56 grader - oj så gott och enkelt!

Flankstek GrilladFlanksteken är riktigt smakrik och har en relativt grova köttfibrer, köttet är mörat i minst tio dagar i vacuum innan det kommer till butiken och fortsätter möra fram tills förpackningen öppnas.
Mörad flankstek är en av flera nyheter från Scan nu lagom till grillsäsongen ett sortiment kallat “omsorgsfullt utvalt”. 

Flankstek Santa Maria RubFlanksteken fick en rejäl dos av en torr BBQ rub från Santa Maria innan köttbiten vaccas. Köttet fick sedan vila i rumstemperatur runt en timme.
Tips: Lägg en bit smörpapper på skärbrädan och krydda på en sida och vänd köttet med pappret och krydda sida två, nu har alla kryddor hamnat på köttet = inget spill och ingen skärbräda att diska.

Food Sealer OBH Nordica

Vacuumförpackaren är köksprylen alla borde ha. Vi har traditionsenligt döpt nästan alla köksmaskiner till något och denna fick heta “George”, ni som sett reklamen från OBH Nordica förstår varför ;)
Mer om vacuumförpackare kommer i en postning här på Spisat snart.

Inga kommentarer: