tisdag 7 maj 2013

Har vi fått nog av pulled pork? Vintips: Raimat Pasión

Nej, vi får aldrig nog av pulled pork! Här kommer ännu en variant på något av det godaste man kan göra i sin Crock-Pot slowcooker.

Fläskkarré i Crock-Pot 1

Ca 2,5 kg fläskkarré skuret i bitar, storlek av mindre knytnävar.

Fläskkarré i Crock-Pot 2

Att bryna köttet ger mer smak. Rapsolja och smör, men bara lite.

Fläskkarré i Crock-Pot 4

Stapla karrébitarna och bryna resten.

Fläskkarré i Crock-Pot 3

Omgång två klart och löken får gå med nu. Nu är det dags för såser som hamnar över hela rasket.

Fläskkarré i Crock-Pot 5

Santa Maria BBQ marinad med habanero - fin hetta. Till detta en halv flaska av den lagom rökiga såsen och hemlagad tjock tomatsås.

Fläskkarré i Crock-Pot 6

När såserna blivit varma så toppar vi med den i Crock-Pot. Nio timmar på timern. Sen plockar jag ut köttbitarna och silar såsen i en kastrull och reducerar ner den. Klart!

Opullad pulled pork

Köttbiten serveras hel och får pullas på tallriken om man vill, såsen får doseras efter egen smak - den är ju stark idag. Vitkålen på bilden är en hemvariant eller snarare en korsning mellan surkål och pizzasallad. Mer om detta i en annan bloggpost.

Raimat Pasion

Ett glas Raimat Pasión (SB:nr 73687, 269 SEK) visar sig fungera löjligt bra till köttet! Så här beskrivs vinet av proffsen: “Mörkröd och tät i färgen. Stor doft som är packad med mogen frukt och ganska rejäl fatkaraktär. Mörk frukt som svarta vinbär och solmogna blå plommon får samsas med lätt rökiga toner från franska och amerikanska ekfat. Smaken är fyllig tät och "mycket". Bra syror men framför allt en fyllig mogen varm frukt som backas upp av kryddiga toner från sina tio månader på ekfat. God och lång eftersmak.”

Lyckad middag med råge och det bästa är att det finns massor kvar till dag två, hej lunchlåda i VM-klass!

Inga kommentarer: