tisdag 21 maj 2013

Sweety Drop Chili och pizza för kungar + hårdrockande vintips

Att Ridderheims kan sina inlagda vet nog alla men att det kommer flera nyheter som är så värda att smaka på vet nog inte alla, ännu.

Sweety drop chili - Ridderheims

Asken med Sweety Drop Chili talar sitt tydliga språk och är galet goda precis som de är.

Pizza 1

Lite senare på kvällen är det så klart dags för hempizza i VM-klass och självklart måste vi testa de små gynnarna här också. Recept för en riktig god pizzabotten hittar du här: Bit.ly/PizzaDeg

Pizza 2

Tillsammans med Ridderheims nya soltorkade pestotomater har vi lagat en fantastisk pizza med smaker är helt rätt. Visst, det känns kanske lite slösaktigt att använda delikatesser av denna rang till en pizza men samtidigt blir inte en pizza godare än sin svagaste ingrediens. Inte tänkte vi heller på att den här pizzan saknade den lufttorkade skinkan. Heja vego!

Pizza 3

Sen bakar vi fler pizzor, här en pizza bianco (utan tomatsås men med olivolja) med prosicutto och vår nya favoritchili i miniformat. Sen bakade vi pizzor i ytterligare någon timme tills det bara var en mjölhög kvar på bakbordet.

I högtalarna och i glasen hade vi klassik hårdrock - Motörhead!

Motörhead Sacrifice Shiraz visade sig passa utmärkt till pizza, pizzabagarna och smakerna i våra pizzor. Vinet är inte alls lika kaxigt som man skulle kunna tro utan mer mot det snälla och behagliga fylliga sättet, precis rätt helt enkelt. Och vilken box!

Inga kommentarer: