torsdag 6 juni 2013

Spareribs av rapsgris - gott för stor och liten!

Tunna revbensspjäll eller spareribs (stavas också spare ribs) av rapsgris ser alltså ut så här:

Rapsgris SpareribsEnkelt, lagom pyssligt om man vill mecka lite och alla älskar resultatet!

Ribbsen kommer i en förpackning som inte är platt (snarare rullad) och med ett tillagt ord som ställer vissa frågande, nämligen “Vikta”. Öppna förpackningen och allt blir som det skall, spare ribsen ser ut som det ska.

När det kommer till tillagningen av revbenen finns det många skolor; grilla direkt, kör i långpanna eller förkoka innan och marinera sedan. Här på bilden har jag torkat av köttet och smackat på massor med torra kryddor som sedan fått vila i någon timme i rumstemperatur för att sedan gå på ca 90 grader i ugnen uppåt 90 minuter. Dela sedan ribbsen tre och tre och grilla hastigt på het grill och servera bums direkt i handen med en öl i den andra.

Räkna med ett halvkilo ribs per vuxen så behövs det bara en sallad till med lite fetaost. Rapsgrisen kommer från Scan och spare ribs av rapsgris kostar ca 59 kr per kilo.

Inga kommentarer: