tisdag 27 augusti 2013

En snabbis till middag - örtbakad fisk med Findus kryddpåse

Den har legat där ett tag och sneglat på mig, alltså den där kryddpåsen som utlovar en snabb middag som är lätt att laga. Idag blev det dags, någon crème fraiche fanns inte hemma (brukar heller inte finnas) så den turkiska yoghurthinken med greken på fick duga. IMG_0044

500 g djupfryst fisk i fyrkanter
2½ dl turkisk yoghurt 10%
1 st litet äpple
1 påse Findus Örtbakad Fisk kryddmix
1 msk smör

Smörj en form, lägg i den djupfrysta fisken och ställ formen i den ännu kalla ugnen. Värm upp ugnen till 225 grader - under tiden skalar och hackar du äpplet i små tärningar, blandar med yoghurt och den magiska påsen. När fisken precis är mjuk men ändå kall (ca10-12 minuter) tar du ut formen och klickar på röran. Skicka in formen igen i 20-25 minuter och tajma klartiden med tex riset och något grönt till. Klart!

Örtbakad Fisk - tallrik

Resultatet blev gott och tog 40 minuter från start till varsågod och ät. Äpplet gav det där lilla extra och ännu lite mer yoghurt hade jag gärna sett då fisken blev rätt så salt.
Påsen (25 g) innehåller salt (32,4%), socker, äpplepulver, lök, kornstärkelse, timjan, citronsyra, stärkelse, rapsolja, vitpeppar och klumpförebyggande medel.

Betyg: Med råge godkänt en vardag, 3 av 5 smakjägare.

Inga kommentarer: