söndag 18 augusti 2013

Formex bästa - hösten 2013

Formex 2013 laddar inför jul och hösten har inte ens börjat. Bland tyger, tomtar och ljudanläggningar till mobilen finns så otrolig mycket som känns riktigt kul och spännande. Sen finns naturligtvis det mer vanliga krimskramset som år efter år visas utan större entusiasm av grossisterna.
Här kommer det som vi fastnade lite extra för på mässan förutom några produkter som kommer i senare postningar här på Spisat som förtjänar lite extra testning och rampljus.

Best of Formex höst 2013 IMG_0004

Årets pepparkakor kommer i en unik plåtburk (dvs årets färg) från anrika Arbrå Ångbageri och finns att köpa från den 8:e september. Läs hela historien och köp dina pepparkakor hos Inreda.com.

Best of Formex höst 2013 IMG_0006

Matcha, grön choklad är det nya svarta. Fräscht tänk med grönt te och yoghurt som överraskar. Mer information om chokladen och återförsäljare hittar du hos Beriksson.

Best of Formex höst 2013 IMG_0007

Dukkah - strö över eller dippa, det här är beduinernas fredagsmys. Dukkah består av hackade marconamandlar och kryddor. Dukkah kommer nu i en grön och en röd version från Mill & Mortar / Gåshaga Gourmet.

Best of Formex höst 2013 IMG_9971

Är du liiiten och behöver tvätta händerna? Aha, armarna räcker inte till? Ja, ni ser vad som behövs. Näbben kommer från Teddykompaniet.

Best of Formex höst 2013 IMG_9972

Grillnörd eller bara vanligt nyfiken på gröna ägg till vardags? Big Green Egg kan vara nästa våta dröm för dig som tröttnat på din vanliga grill. Se hela konceptet och hur det funkar här.

Best of Formex höst 2013 IMG_9974

Tyska Herbaria kommer med flera nyheter nu. Kryddblandningar och rena kryddor för entusiasten som vill ha bra och trygga smaker i matlagningen. Se Alltgott.se för detaljerna och återförsäljarna i Sverige.

Best of Formex höst 2013 IMG_9975

Uppåt 60 olika receptkort (snygga!) är framtagna till kryddorna och kommer fungera både som inspiration för hemkocken och som stöd för dig som kund när du väljer dina kryddor.

Best of Formex höst 2013 IMG_9978

Hur gjorde mormor egentligen den där goda saften och hur tog man tillvara på det som kommer från trädgården? Kinna och Märtha Jonsson har gjort det som säkert många har tänkt och räddat recepten från förr till framtiden i två böcker. I mormors skafferi och i mormors berså från Klefstad Förlag.

Best of Formex höst 2013 IMG_9980

Nytta med nöje, skärbräda och styckningsschema i ett. Scandinavian Design Factory.

Best of Formex höst 2013 IMG_9982

Orange är ändå originalet men Le Creuset visar sin blåa sida nu. Vackert är det och ännu mer vackert blir det med tiden.

Best of Formex höst 2013 IMG_9983

Nytt är också bakformar från Le Creuset - tunga härliga grejer med livstids garanti med nonstick. Totalt lanseras tio olika produkter, allt från brödform till roaster.

Best of Formex höst 2013 IMG_9984

Ännu en smart dansk pryl. Fyra mått i ett - bra tänkt. Den här vill jag kunna köpa på Coop eller ICA snart.

Best of Formex höst 2013 IMG_9985

Från Finland kommer en mjölkkanna med inbyggd sockerskål där sockret alltid ligger vågrätt. Snyggt och kul, bra presenttips. Kannan heter Newton och kommer från Tonfisk Design.

Best of Formex höst 2013 IMG_9995

Svarteloxerat från Gense. Monica Förster har designat besticken som heter Dorotea Night. Läckert.

Best of Formex höst 2013 IMG_9996

Rosendahl Grand Gru - sköna lättskötta knivar från fabriken som tillverkar Global till priser som inte skräms. Stekgaffeln som kommer nu i höst går tillsammans med kockkniven för precis under tusenlappen. Mer om köksserien Grand Cru som fyller 20 år i år på Rosendahl.com.

Best of Formex höst 2013 IMG_9998

En fransk bil som har ett garanterat bra andrahandsvärde. Grön, ytterst miljövänlig och fri från både skatt och försäkring. Tankar gör man med ett barn vid förarplatsen och resten går av bara farten. Brigbys.se vet mer.

Inga kommentarer: