lördag 31 augusti 2013

Fyllda tomater

Nu är tomaterna billiga och goda så passa på att göra något busenkelt med matresterna från veckan!

Fyllda tomater

I kylskåpet fanns lite köttfärssås sen tidigare i veckan, en liten burk majs och för att få upp mängden så det skulle räcka kokade jag lite ris. Det är allt som behövdes förutom då så klart tomater och en bit ost.
Fyllda tomater är ta mej sjutton smart mat och varje gång (vilken är alldeles för sällan) tänker jag att man skulle göra en riktigt stor laddning med dessa att frysa in och ha till matlådor och snabba luncher / middagar.

Skölj tomaterna och skär av “hatten” i botten så får tomaterna bra stöd, gröp ur med sked och spara inkråmet till nästa tomatsås. Rör ihop innehållet och peta i det i tomaterna, toppa med smakrik ost och gratinera i trekvart på 175 grader. Nu har du en billig, inte alls snygg men en fantastiskt god middag.