Låt barnen vara med och blanda och smaka - det är gott att göra sin egen müsliblandning!

Ingredienser:
4 dl havregryn
3 dl rågflingor
2 dl vetegroddar (Risentas är godast! Test här.)
1 dl fiberberikade havregryn
½-1 dl linfrö (hela)
½ dl olja, gärna med neutral smak (tex denna: Kungmarkatta)
½-1 dl honung
½ dl vatten, kokande
ev. 1 krm salt som smakhöjare

Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke, koka upp vattnet och rör i honung och sedan olja. Häll över det blöta med en tunn stråle samtidig som du rör om i bunken. Rosta nu müslin i ugnen på 200 grader och rör om då och då. 15-20 minuter senare har müslin fått lite färg och är klar. Ner i bunken igen och rör i ditt “godis” i den ännu varma müslin. Låt svalna och förvara i en tätslutande burk.

Russin är en självklarhet i müsli, ca 1-1½ dl är lagom till receptet ovan. Torkad och grovt krossad banan (utan palmolja, 300g kostar ca 25 SEK, Manzanares). Torkad frukt i alla former är gott och vill man riktigt lyxa till det så är hackad 70-80% mörk choklad smarrigt. Bitar av nyponskal ger extra C-vitamin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar