torsdag 5 september 2013

Köttbullar med lingon och timjan - Middagspanna från Kelda

Köttbullar med lingon och timjan

Enkelt och snabbt, inte särskilt färggrant men med en smak som uppskattades desto mer. Vi har smakat Kelda Middagspanna Lingon & Timjan tillsammans med köttbullar och “tagliatelle” gjord på vitkål.

Så här gick det till, tre portioner:

I en het stekpanna fick 350 g köttbullar i halvor få lite färg och yta. Sen i med en burk Middagspanna med smakladdningen som sitter i locket och rör om, dra ner på värmen och låt koka upp. Klart.
Vitkålstagliatellen* behövde ingen mer kryddning än såsen från köttbullarna och blev en riktigt god ersättare till pasta.

Kelda Middagspanna är en genväg med mycket smak som fungerar till mycket. Tänk dig att du har tex en bit kvar av söndagssteken eller ett gäng köttbullar över - och vips så har du en helt ny maträtt med den här lilla burken. Nytänk och gott.

Skogssvamp och Balsamico med rostad vitlök är två andra Middagspannor i serien från Kelda som finns i butik från v. 36.

*Ta loss hela blad från ett stort vitkålshuvud, räkna med tre fyra blad per portion, rulla ihop dessa som en tidning och skär i lagom tjocka skivor. Koka i lättsaltat vatten i 3-4 minuter och servera på en varm tallrik med det gottiga ovanpå.

Inga kommentarer: