onsdag 2 oktober 2013

Pulled pork med potatisstomp

Vad dricker man till pulled pork? Ett ljust och enkelt öl fungerar bra men ett glas gott vin kan växla upp smakleken till nya nivåer. Vår Crock-Pot lagade maten och det är ett tecken för att hösten äntligen är här!

Pulled pork med potatisstomp

Här har vi en något mer djärv pulled pork på karré med en mer lökig sås med mängder av örter och en släng av Boeuf Bourguignon. Ett rustikt potatismos med vispgrädde, mycket kryddor och lite vitlök passade utmärkt. Vardagsmat att vara mallig över.

Vina Pomal

Viña Pomal (tempranillo, direktlänk Systembolaget.se) matchar köttet med såsens karamelliserade lök, spiskummin och allt annat som gjorde den extra minnesvärd. Självklart lagades såsen på en höft direkt i pannan efter att köttet brynts med kockfanan i högsta hugg och anteckningarna blev ett stort inte.

Inga kommentarer: