torsdag 14 november 2013

Boken Långkok för LCHF och paleo av Birgitta Höglund - vackert, rakt på sak och matinspiration för alla!Det här är en bok som jag gillar redan vid första anblick. Långkok är trendigt, långkok är smart och totalt tidlöst. Birgitta Höglund skriver i boken Långkok för LCHF och paleo om hur hon tänker kring maten och hur den har förändrat hennes liv till att bli frisk och stark.

I boken finns matinspiration för alla och ingredienserna i recepten är okomplicerade. Flera utav recepten går att laga på flera olika sätt och här berättar Birgitta hur man skall göra om du tex vill använda din slowcooker Crock-Pot, i en gryta på spisen eller i ugnen. Grunderna i långkok, vad man ska tänka på och vad det är för “hårdvara” man behöver finns beskrivet i ett eget kapitel.

Boken är uppdelad i de olika köttslagen inklusive viltkött, fågel och fisk. Du får lära dig bla hemlagad blodpudding i avsnittet för inälvsmat. Fonder, bröd (bla pajskal med mandelmjöl) och ett stort avsnitt med goda tillbehör som passar både fest och vardag finns på slutet.
Bilderna i boken känns naturliga är fotograferade så man ser vad det är, snyggt och prydligt utan en massa larvigt matstylande som man ofta annars ser i både tidningar och kokböcker.
 
Det här är en kokbok för alla - låt inte titeln skrämma iväg dig som inte riktigt har koll på vad LCHF och paleo är.

Inga kommentarer: