torsdag 14 november 2013

Boken Långkok för LCHF och paleo av Birgitta Höglund - vackert, rakt på sak och matinspiration för alla!



Det här är en bok som jag gillar redan vid första anblick. Långkok är trendigt, långkok är smart och totalt tidlöst. Birgitta Höglund skriver i boken Långkok för LCHF och paleo om hur hon tänker kring maten och hur den har förändrat hennes liv till att bli frisk och stark.

I boken finns matinspiration för alla och ingredienserna i recepten är okomplicerade. Flera utav recepten går att laga på flera olika sätt och här berättar Birgitta hur man skall göra om du tex vill använda din slowcooker Crock-Pot, i en gryta på spisen eller i ugnen. Grunderna i långkok, vad man ska tänka på och vad det är för “hårdvara” man behöver finns beskrivet i ett eget kapitel.

Boken är uppdelad i de olika köttslagen inklusive viltkött, fågel och fisk. Du får lära dig bla hemlagad blodpudding i avsnittet för inälvsmat. Fonder, bröd (bla pajskal med mandelmjöl) och ett stort avsnitt med goda tillbehör som passar både fest och vardag finns på slutet.
Bilderna i boken känns naturliga är fotograferade så man ser vad det är, snyggt och prydligt utan en massa larvigt matstylande som man ofta annars ser i både tidningar och kokböcker.
 
Det här är en kokbok för alla - låt inte titeln skrämma iväg dig som inte riktigt har koll på vad LCHF och paleo är.

Inga kommentarer: