fredag 20 december 2013

Champagne: Duval-Leroy Brut Rosé Prestige Premier Cru

Duval-Leroy Brut Rosé Prestige Premier Cru ChampagneChampagne till jul och nyår? Självklart.

Duval-Leroy Brut Rosé Prestige Premier Cru finns nu i Systembolagets fasta sortiment och är man spekulant nu till helgerna gäller det att passa på. Förra året gapade hyllorna mer eller mindre tomma till nyårsafton på de flesta orter.

Bubbelfakta: 27 % av all Champagne säljs i december månad (2012) och det motsvarar nästan 320000 liter skumpa enligt statistik från Systembolaget. Intressant och glädjande är också att vi i Sverige dricker nästan tre gånger med Champagne nu jämfört med för tio år sedan.

Duval-Leroy Brut Rosé beskrivs som elegant, frisk och mineralrik med doft och smak från vilda körsbär, fikon och bröd med en touch av ingefära. Champagnen passar extra bra till sushi för den som önskar bryta mot den traditionella nyårssupén med hummer och andra skaldjur.
Sb-nr: 7901, 75 cl, 399 SEK.

Tips: Drick din fina Champagne utan stress! Njut Champagnen tidigare på kvällen när alla sinnen är med i matchen, gärna tillsammans med något litet ätbart. Vid tolvslaget på nyårsafton är det så mycket annat ändå och då passar ett enklare (rent av alkoholfritt?) bubbel i glasen.

Inga kommentarer: