tisdag 3 december 2013

Mikrobloggat: Världens bästa grej till köket är...som vanligt en Crock-Pot! Tråkigare nyheter får man leta efter.Mikrobloggat via Instagram: http://instagram.com/p/heSkqThrpY/

En Crock-Pot borde alla ha. Den är lika självklar hemma hos oss som kaffemaskinen, vi använder den oftare än dammsugaren tror jag.

Köttfärssåsen är den svenska life savern, vi har alltid tomater, lök och köttfärs hemma och sen petar man i det som finns för smak och form på maten. Enkelt så man nästan skämmes.
Kyckling är också stapelvara. Köp hel fågel i klassen 1,3 till 1,5 kilo och stycka i delar. Den stora Crock-Pot(en) tar upp till tre kycklingar i delar om man lämnar ryggbenet, skrovet, i frysen till buljongkok. Kyckling och köttfärssås är hyfsade maträtter som blir klara snabbt. Eller ja, snabbt och enkelt på 4-5 timmar iallafall.
Det händer faktiskt att jag inte förbereder maten kvällen innan som denna gång, då är det bra att veta att det finns åtminstone två snabbisar man kan ta till samma dag runt lunch och få till middagen ändå.

Till den här köttfärssåsen gick det åt:

En halv flaska vin, andra halvan till kocken så klart
500 g lök, grovt hackad
1,2 kg skalade tomater, delade
700 g lammfärs
700 g nötfärs
100 g smör
Inte en enda morot, inga linser heller (vilket är gott annars!)
4 st chilifrukter, två hela och två hackade
Massor med kryddor, hela det italienska köket. Kryptiskt? Tänk gröna örter.
Paprikapulver, svartpeppar, torkad chili, olivolja, socker, salt och lite mörk choklad.

Det här fick gå i Crock-Pot hela kvällen efter att vi hade ätit middag och visst kändes det lite tjurigt att gå till sängs med hela huset väldoftande av nylagad mat.. Men nu har vi middag i 15-portionersklassen, bara att värma och toppa med lite vispgrädde om man vill ha en lite fylligare köttfärssås.

Bon apetito eller vad nu italienaren säger!

Inga kommentarer: