torsdag 12 december 2013

Vilken glögg ska man välja? Två röda, en rosa och en vit glögg i test.

Vad är det egentligen med svenskarna och glöggen? Är det verkligen så jättegott eller är det traditionen som styr? Kanske det är rent av “alla andra” som driver oss till glöggdrickandet? Här kommer i alla fall bästa glöggtipsen för 2013 från oss alla till er alla:

Kakan testar glögg Här har vi fyra sorters glögg som är bra till riktigt bra och dessutom väl spridda i smak.

Bag-in-box à 2 liter från Tegnér & Son – traditionell rödvinsglögg med hög sötma och bra kryddighet. Bibben går lika bra att dricka varm som kall på is. Sb-nr 96726, 139 SEK.
Herrgårdsglögg spetsad med whisky – vinnare 2013. Oemotståndlig norrman, lättdrucken och värmande. Läcker och lätt spritig som möter sötman rätt. Sb-nr 96036, 50 cl, 79 SEK.
Ripa vinglögg utan socker – dock med sötningsmedel. En helt funkis glögg för den som inte vill eller kan äta socker. Glöggen blir extra söt med sötningsmedlet när den är uppvärmd så häll på lite rödvin eller toppa med Renat så blir den schysst. Godast on-the-rocks. Sb-nr: 96008, 75 cl, 59 SEK.
Blossa 2013 Dalecarlia – spännande rosa dryck med en enorm smakvägg av nypon och hallon som smakar bäst ljummen. Blossa 13 är ett spännande måste för varje dryckesentusiast, dock verkar den vara slut hos leverantören så skynda till din butik! Sb-nr: 76400, 75 cl, 95 SEK.

Inga kommentarer: