lördag 4 januari 2014

Mikrobloggat: Kvällens vin - Gardo & Morris Te Mana ChardonnayMikrobloggat via Instagram: http://instagram.com/p/iwPPoGBrrn/ (se taggen #OmVin för fler vintips)

Det här är en av flera viner från Gardo & Morris som vi smakat under långhelgerna och verkligen njutit av. Te Mana Chardonnay är torrt och gott med mycket smak i varje mun. (Sb-nr: 6429, 75 cl, 121 SEK). Okej, det här vinet ligger över den magiska 100-lappen i pris och spräcker därmed gränsen "folkvin" som Spisat brukar försöka hålla sig till men ingen regel är utan undantag - så gott är vinet!

Vidare så har Gardo & Morris en Riesling som ligger på 101 SEK (tidigare 99 SEK men Systembolaget har nya priser från årsskiftet 2013/2014) som vänder sig till dig som inte tycker om torra viner. Rekommenderas. Likaså dessertvinet på halvflaska, Noble Riesling, som är smått fantastisk både innan maten och efter när man vill ha det där lilla söta.

Gardo Morris drivs av Benjamin Morris och Frida Gårdö Morris som har sin bas i Sverige, men tillbringar tre månader per år på Nya Zeeland när vinerna produceras. Benjamin Morris är utbildad önolog och är specialiserad på organisk vinproduktion.

1 kommentar:

Kinna Jonsson sa...

Håller helt med dig att de här vinerna var väldigt goda. Vi har köpt en andra omgång av de vi testat för de var så bra. Några flaskor kvar och jag ser fram emot att öppna den söta flaskan. =)