onsdag 12 februari 2014

Mikrobloggat: Minutfilé från Kronfågel - Lisa Lemke på PS Matsal. #Matnytt



Mikrobloggat via Instagram: http://ift.tt/1j3RLuV

Här brer Lisa Lemke dijonsenap på surdegsbröd som ska bli bookmakers med minutfilé (bankad kycklingfilé, nyhet ute i butik nu) till dagens pressträff.
Behöver jag säga att det var löjligt gott med en äggula "on top" tillsammans med riven pepparrot?

Kronfågel Minutfilé finns både som färsk och djupfryst och i förpackningen finns det fyra filéer à ca 150 g.

Minutfile_Kronfågel_förpackningsbild 

Minutfile goes bookmakerMinutfilé goes Bookmaker på surdegsbröd med äggula och riven pepparrot, 4 portioner - ca 20 minuter

4 st Minutfiléer smör till stekning salt och svartpeppar
1 st stor gul lök
4 skivor bröd, gärna surdeg
3 msk dijonsenap
sallad
2 dl pepparrot, riven
4 st äggulor

Gör så här:

Strimla löken och stek den lätt gyllen- brun i smör på svag värme.
Stek brödet i smör.
Stek Minutfiléerna ca 3 min per sida i smör. Salta och peppra.
Bred dijonsenap på bröden, lägg på sallad, stekt lök och kyckling.
Toppa med pepparrot och äggula.
Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
Servera!

Recept: Kronfågel / Lisa Lemke
Foto: Bild 1, Spisat. Bild 2 och 3, Kronfågel

Inga kommentarer: