torsdag 20 mars 2014

Lakritsfestivalen är mer än lakrits!

Lakritsfestivalen 22-23 mars 2014, Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm, ger dig mer än bara lakrits! Här följer ett axplock av sånt som du förmodligen inte förväntar dig! Utöver detta kommer festivalen innehålla konst som kreatören Funny Livdotter skapat och Sparadiset sätter upp ett festival-SPA för dig som vill njuta med alla sinnen.

Foto: Funny Livdotter / Lakritsfestivalen

Lakritsfestivalen 2014 IMG_1860

Queen of Licorice, Elisabeth Johansson. Vildsvinskorven “Svarta Bettan” varsamt smaksatt med - gissa vad? Riktigt gott och helt rätt. Coleslaw till. Elisabeth är årets kock på Lakritsfestivalen.

Lakritsfestivalen 2014 IMG_1854Lakritsfestivalen 2014 IMG_1856Lakritsfestivalen 2014 IMG_1857Lakritsfestivalen 2014 IMG_1858

Viner noga utvalda till delikatesserna på festivalen. Lakritsölet från Helsingborgs Bryggeri får man inte missa!

Lakritsfestivalen 2014 räkmacka

Räkmacka med lakritsaioli, ägg, sparris och surdegs-tekaka. Lakritsglaserad pulled pork (pp som är så otroligt inne just nu) och lakritsgravad lax med citronmarinerad fänkålssallad. Som du ser, Lakritsfestivalen är mer än lakrits och godis.

Lakritsfestivalen 2014 IMG_1843

Lakritsfestivalen 2014 IMG_1846

Kladdkaka med en ton av lakrits - det här är den godaste kladdkakan jag smakat. Krämig, späckad med smak och alldeles ljuvlig. Lakritspannacotta med hallonspegel. lätt och fräscht.

Lakrits Malaco nyheter

Malaco lanserar tre folkliga påsar med lakrits, lätta att få tag på och till rimliga priser. Sötlakritsen är över förväntan, chililakritsen diskret och lakritsen med havssalt lite svårdefinierad - antingen älskar man den eller inte.

Salmiakkola

Lägger man dessutom vantarna på ett par Salmiakkola så kan man möta våren med ett leende.

Länkar värda att titta på:

2 kommentarer:

Kinna Jonsson sa...

Fint skrivet men var är dina delaknappar? Letade när jag skulle dela - eller är jag blind?

Spisat sa...

Tack =) Delaknappen ligger högst upp till vänster(?).