måndag 28 april 2014

Mikrobloggat: Kappa Pisco - nationaldrycken i Chile tillverkad på destillat av muskatdruvan.

"En chilensk olagrad brandy gjord av muskatdruvan som under de senaste åren vunnit ny mark i cocktailvärlden.”Mikrobloggat via Instagram: http://ift.tt/1kcPkW

“Kappa Pisco är en elegant olagrad brandy med klar färg och en aromatisk doft. Smaken är mjuk och nyanserad med finstämda inslag av vita blommor och aprikos. Servera Kappa Pisco som avec till kaffet eller som drinkingrediens i till exempel en klassisk Pisco sour.”

Det här är en udda och spännande dryck för entusiasten som redan känner till Kappa mer generellt. Den eleganta flaskan är unik i sig och gör Kappa Pisco till en sevärdhet och fantastisk present till den som redan har allt. För visst kan man ge bort fin sprit?

Kappa Sour

Kappa Pisco Sour

Jag fick möjligheten att närvara vid en presentation av drycken i en av Stockholms mest kända barer, Linje 10, där fick vi smaka olika kvalitéer av Kappa och Kappa Pisco i flertalet olika cocktails.

Le SaltinbanqueLe Saltinbanque

Det finns en smak för alla och det här är en smak som går ovanpå det mesta, vill du uppleva något spännande så är Linje 10 platsen. Kappa Pisco finns också på Systembolaget i ett begränsat antal (för tillfället). Direktlänk här.

Inga kommentarer: