onsdag 30 april 2014

OBH Nordica - trendspaning och produktnyheter våren 2014 (#OBHNordica)

Äntligen är det dags för sous vide för hemmakocken! OBH Nordica lanserar nu en enhet med cirkulator och en “tank” på 9 L. OBH Nordica Sous Vide Gourmet Cooker har ett rekommenderat cirkapris på 3995 SEK. Mer om sous vide och denna enhet snart här på bloggen!

Mat, matlagning och trendspaningar kring detta är oerhört trendigt i sig och självklart har OBH Nordica gjort ett gediget jobb med årets rapport om hur vi svenska tycker, tänker och framför allt hur vi faktiskt vänder matlagningen till ett statusevent hemma.
Vi älskar att laga mat och många är riktigt duktiga i köket. Med hjälp av modern matlagning, bra råvaror och kunskap kan vi idag nå oerhört långt i vårt egna kök. Hemmet är den nya restaurangen och detta är också rubriken på The OBH Nordica Home Cooking Report 2014.

Rapporten i korta drag: Matlagningen är mer social idag och vi vill bjuda våra vänner på mat hemma. I rapporten framgår det att 73 % av oss hellre äter bra hemlagat än att vi går till restaurangen med vänner och gör det samma. Vi tycker att det är roligare att laga mat med redskap och maskiner som är mer nischade (tex sous vide). Det är också viktigt att våra köksmaskiner och köksprylar ser bra ut - vi vill helt enkelt visa upp dessa för omvärlden. Mat-TV som ännu ökar, recept och inspiration på nätet samt klassiska kokböcker är våra stora källor för både vardag och helg.
Läs hela rapporten i form av en .PDF som du laddar ned här.
Ett något längre sammandrag med en hel del jämförande siffror från de nordiska länderna emellan finns här, dvs pressreleasen från OBH Nordica.

Den andra produktnyheten är mer jordnära, något som alla använder oavsett om man är matnörd eller mer normalt intresserad av matlagning. OBH Nordica lanserar en serie stekpannor, en wokpanna och en gryta med lock som tar oss tillbaka till det klassiska tåliga och förr i tiden tunga gjutjärnet.
Rustic Evolution ger samma värmeegenskaper och är lika reptåligt som gjutjärn med den skillnaden att dessa väger mycket mindre. Rustic Evolution-serien fungerar på alla spisar, tål tex flambering och ugn utan problem.
Skötselråden är enkla - diska ur pannan med varmt vatten, torka ur och smörj in. Inga konstigheter.

Vi har ännu bara provstekt pannan och återkommer med mer bilder och detaljer kring hur vi upplever nyheten men första intrycket är gott och gediget, som gjutjärn.  

Mer om trendrapporten, sous vide och nyheterna: http://www.obhnordica.se

Inga kommentarer: