onsdag 13 augusti 2014

Bröd att baka igen: Solråg med aprikoser

Solråg med aprikoser

Vissa bröd blir man fast med, man bakar och bakar tills det sitter. Solråg är ett odramatiskt och lättbakat bröd med mycket smak mot det lite sötare och lyxigare hållet. Tycker vi iallafall.

När du bakar brödet så låt det ta tid. Ett gott bröd tar tid även om det är enkelt och utan surdeg. Tid ger smak.

Solråg, ingredienser:

5-25 g jäst
500 g kallt vatten, ca 10 grader
560 g kärnvetemjöl + lite till toppingen och bakbordet
150 g grovt rågmjöl + lite till toppingen
50 g solroskärnor
75 g torkade aprikoser, hackade i bitar
10 g olivolja
14 g salt utan jod

Beskrivning kommer!

2 kommentarer:

Karin sa...

Hej! Brödet verkar gott, när tror du att du får till en beskrivning? // Karin

Spisat sa...

Hej Karin,

I helgen senast! Det är i och för sig inga konstigheter i själva tillvägagångssättet - degen - vila - vika - vila - vika och så vidare. Grädda i 250 / 225 grader på varm plåt / sten ca 30 minuter + 10 min i avstängd ugn.