fredag 29 augusti 2014

Knuff: Bondens Marknad - Häringe Slott - tävla med äppelpaj!

Häringe Slott höstDen 20 september fylls slottsgården framför Häringe Slott upp med marknadsstånd fyllda med lokala råvaror, goda ostar, hemmagjord marmelad och andra läckerheter från trakten.

På plats finns Bondens Marknads projektledare, kokboksförfattarinnan och restaurangägaren, Anna Bonde, som bland annat var med och startade den berömda marknaden Borough Market i London. 
- Det är fantastiskt att ordna Bondens Marknad i Häringes vackra miljö, säger Anna Bonde. Jag hoppas att de härliga produkterna från traktens bönder ska locka många besökare.

Häringe Slott utmanar besökare att ta med en egen äppelpaj som blir bedömd av deras proffsjury bestående av bland andra konditorn och matskribenten Mia Öhrn. Bagaren av den godaste pajen belönas med femtusen kronor.

Häringe Slott ligger knappt 4 mil söder om Stockholm. Vägbeskrivning och koordinater hittar du här.

För äppelälskaren finns även möjlighet till självplock i slottets fantastiska äppellund som erbjuder hela tjugofyra olika äppelsorter.
Häringe Slott Herman- Vi är väldigt stolta över vår äppellund som varje år ger oss omkring två ton äpplen. I år tänkte vi erbjuda alla som vill komma och plocka äpplen att göra det under Bondens Marknad. Sedan gör vi vår omtyckta äppelmust på de äpplen som finns kvar, säger Jenny Ljungberg vd och ägarinna av Häringe slott.

Bondens Marknad kl. 9 - 16 den 20 september på Häringe Slott. Detaljer och tävlingsreglerna här.

Inga kommentarer: