Det är något med Picard som jag inte kan förklara. Det är spännande och ger lite extra kant till vardagen. Djupfryst i en egen klass i både kvalitet och tänk, jag älskar grönsakerna och örterna. Samtidigt går det att köpa tex ankbröst som råvara, bokstavspotatis (barnens nr:1) och till lunchslarvern finns här bra färdiglagade matlådor.
Har du möjligheten att besöka en butik så gör det. Butiken och miljön är helt unik. Ta tag i personalen om din skolfranska är skral och våga fråga. Det gjorde jag.
På restaurang Aveqia i Stockholm hade Picard Sverige samlat ihop grädden av journalister och andra med intresse för mat för en visning av nyheterna inför jul och nyår. Ett härligt mingel med mängder av gott samtidigt som företaget fick berätta om varför Sverige och svenskarna behöver Picard.
Samtliga produkter i inlägget finns i butik nu.
Briocher formade som julgranar. Dela i 2-3 bitar och bjud till glögg och must i vimmeltider. Briocherna kommer ogräddade och på 11-12 minuter i ugnen glöder granarna vackert.
Vackert, gott och enkelt. Små salta aptitretare för alla smaker. Tina i kylskåp och servera med ett glas champagne. Ta åt dig äran om ingen ställer frågan. Din hemlis.
Bilini med gammeldags kräm på fransk senap med en skiva rökt lax toppat med forellrom.
Spännande rulle med comté med rödbetskräm och där till fårost med svamp.
Små bruschettas bjuder på färgprakt för alla. Från bondbönor och ricotta till chorizo med paprika. Lax med dill till camembert och kvittenkompott. Klara på 12 minuter.
Sabayon de langoustines er de Saint-Jacques au Sauternes. Havskräftor och pilgrimsmusslor i keramikskålar med grönsaker, fond och vin. Kommer i 2-pack. Vansinnigt gott.
Bakverk i litet format. Vackert och sött. 16 st aha-upplevelser strax under hundringen. Hela Sverige bakar - eller hur..?
Kastanj och vanilj eller pistage? Macaronger i diskret julgransform. Här kan det vara svårt att ta all cred själv..
Julstubbe, “bûche”, med glass med citronsmak och maräng blev min favorit. Fräsch, frisk och lätt. Chokladberget är utrustat med en egen sjö av chokladsås och innehåller bla kolasås och nötter. Överdraget är fin choklad från Peru, Gianduja.
Granarna i bakgrunden är fyllda med mascarponekräm, choklad och nötkrokant. Vinterlandskapen (granarna alltså) kommer i en kupol som skyddar hela bakverket. Hög imponatorfaktor.
Grattis Uppsala! Picard öppnar sin åttonde butik i Uppsala den 27/11 i Kvarnengallerian och fler butiker är på väg.
Hemsida med möjlighet att prenumerera på ett nyhetsbrev: http://www.picard.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar