tisdag 18 november 2014

Picard: “Låt oss överraska!” Nyheter inför jul och nyår - lyxigt och lätt.

Det är något med Picard som jag inte kan förklara. Det är spännande och ger lite extra kant till vardagen. Djupfryst i en egen klass i både kvalitet och tänk, jag älskar grönsakerna och örterna. Samtidigt går det att köpa tex ankbröst som råvara, bokstavspotatis (barnens nr:1) och till lunchslarvern finns här bra färdiglagade matlådor.
Har du möjligheten att besöka en butik så gör det. Butiken och miljön är helt unik. Ta tag i personalen om din skolfranska är skral och våga fråga. Det gjorde jag.

På restaurang Aveqia i Stockholm hade Picard Sverige samlat ihop grädden av journalister och andra med intresse för mat för en visning av nyheterna inför jul och nyår. Ett härligt mingel med mängder av gott samtidigt som företaget fick berätta om varför Sverige och svenskarna behöver Picard.

Samtliga produkter i inlägget finns i butik nu.

Picard 009

Briocher formade som julgranar. Dela i 2-3 bitar och bjud till glögg och must i vimmeltider. Briocherna kommer ogräddade och på 11-12 minuter i ugnen glöder granarna vackert.

Picard 011

Vackert, gott och enkelt. Små salta aptitretare för alla smaker. Tina i kylskåp och servera med ett glas champagne. Ta åt dig äran om ingen ställer frågan. Din hemlis.

picard 012

Bilini med gammeldags kräm på fransk senap med en skiva rökt lax toppat med forellrom.

Picard 013

Spännande rulle med comté med rödbetskräm och där till fårost med svamp.

Picard 014

Små bruschettas bjuder på färgprakt för alla. Från bondbönor och ricotta till chorizo med paprika. Lax med dill till camembert och kvittenkompott. Klara på 12 minuter.

Picard 015

Sabayon de langoustines er de Saint-Jacques au Sauternes. Havskräftor och pilgrimsmusslor i keramikskålar med grönsaker, fond och vin. Kommer i 2-pack. Vansinnigt gott. 

Picard 019

Bakverk i litet format. Vackert och sött. 16 st aha-upplevelser strax under hundringen. Hela Sverige bakar - eller hur..?

Picard 020

Kastanj och vanilj eller pistage? Macaronger i diskret julgransform. Här kan det vara svårt att ta all cred själv..  

Picard 021

Julstubbe, “bûche”, med glass med citronsmak och maräng blev min favorit. Fräsch, frisk och lätt. Chokladberget är utrustat med en egen sjö av chokladsås och innehåller bla kolasås och nötter. Överdraget är fin choklad från Peru, Gianduja.
Granarna i bakgrunden är fyllda med mascarponekräm, choklad och nötkrokant. Vinterlandskapen (granarna alltså) kommer i en kupol som skyddar hela bakverket. Hög imponatorfaktor.

Picard 022

Grattis Uppsala! Picard öppnar sin åttonde butik i Uppsala den 27/11 i Kvarnengallerian och fler butiker är på väg.

Hemsida med möjlighet att prenumerera på ett nyhetsbrev: http://www.picard.se

Inga kommentarer: