torsdag 4 december 2014

Mikrobloggat: Indisk korvgryta med garam masala, kanelstång, färsk mynta, chili, vitlök och saffransris



Mikrobloggat via Instagram: http://ift.tt/1yqWQXR
 
4 portioner “Het Korvgryta med saffransris” - recept av Jacob Wismar
300 g Quorn Korv
2 msk olivolja
6 st tomater
1 st morot (skalad och riven)
1 st gul lök (skalad och riven)
2 st vitlöksklyftor (skalade och finhackade)
2 msk koncentrerad grönsaksfond (Bong)
2 tsk garam masala (Indisk krydda, Santa Maria)
1 st kanelstång
1 st chili (finhackad)
1 st knippe färsk mynta (hackad)
400 g kokt ris
0.5 pkt saffran (jag tog ett helt paket)
1 msk olivolja
Gryta: Skär ett kryss i varie tomat och lägg de i kokande vatten i ca 1 min. Ta upp tomaterna, dra av skalet och hacka grovt. Fräs vitlök, morot, korv i en stekpanna i olja på medelvärme. Tillsatt tomater och kryddor. Låt koka ca 10 min. Smaka av med salt. Rör ned mynta.

Saffransris:
Hetta upp oljan i en kastrull, tillsatt saffran och kokt ris, rör runt så saffranet löser sig. Servera korvgrytan med riset.
 
Sammanfattning: God och enkel rätt till vardagen. Vår chili var i snällaste laget så tipset är att smaka av noga med några droppar Tabasco. Avlägsna stocken när du delar och hackar tomaterna. En liten gnutta socker behövs för att balansera syran från tomaterna i grytan. Korvarna bör tina något så de går att dela. Korvarna smakar (faktiskt!) “korv” och har den där lilla rökigheten som gör smaken.   
 
Läs mer om Quorn här.

Inga kommentarer: