
Recept, Receptomatens rödkål, 6-8 portioner:
450 g rödkål, strimlad ca 2 mm
100 g gul lök, delad och strimlad
200 g äpple, jag använder Ingrid-Marie, skalad, urkärnad och skivad lite grovt
60 ml muskavadosirap
40 ml schalottenlöksvinäger från Franska Matkompaniet
1 tsk nejlika, mald
1 st kanelstång
½-1 dl gott öl, gärna mörkt och kraftigt
Smör till stekpannan, salt, vitpeppar och en kapsyl ättika till avsmakningen

Metod:
I en stor stekpanna: Stek rödkål och lök på medelvärme i lite smör. När rödkålen börjar mjukna tillsätts äpplen och övriga ingredienser utom kanelstången. Rör om då och då, häll eventuellt i mer öl. Provsmaka rödkålen när äpplena så gott som löst upp sig. Addera salt, vitpeppar och ättika efter smak.

I en kastrull med tjock botten: Bryn en klick smör tillsammans med kanelstången. Vänd ner den nu klara rödkålen och låt den steka lätt. Lägg den varma rödkålen i glasburk(ar) med kanelstången i botten. Servera rödkålen till det mesta som tex fläskkött, hamburgare och korvar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar