onsdag 14 januari 2015

Knäckiga ingefärsflarn - lätt och snabbt

Lättbakade kakor eller flarn fulla med smör och socker behövs då och då. Receptet går att modifiera oändligt och anpassa till det man har hemma när suget sätter in.

Ingefärsflarn

Knäckiga ingefärsflarn, ingredienser och recept:

150 g smör
½ dl mjölk
½ dl muscovadosirap (helst)
1,5 dl strösocker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2-4 tsk ingefära, torkad
½ tsk bakpulver
1 krm salt

Metod:

Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret och tillsätt sirap och mjölk. Rör ihop alla torra ingredienser och vänd ned dessa i det blöta. Jobba ihop kaksmeten. Smaka av.
Alt 1: Klicka ut smeten på bakplåtspapper eller liknande i matskedsstora klickar med ordentligt med utrymme emellan. Det går sex till åtta klickar på en vanlig ugnsplåt. Grädda 5-8 minuter i mitten av ugnen tills kanterna på flarnen satt sig. Ta ut och låt svalna.
Alt 2: Tippa ut smeten på bakplåtspapper eller liknande och spackla ut den jämnt. Grädda 7-10 minuter i mitten av ugnen och låt svalna några minuter innan du delar upp kakorna med tex en stekspade. Låt nu kakorna svalna helt.

Inga kommentarer: