fredag 23 januari 2015

Mikrobloggat: #Boknytt och #Matnytt med god mat och hälsa i fokusMikrobloggat via Instagram: http://ift.tt/1Crw3wy

Ät rätt och lev ett långt friskt liv. Behöver man veta mer? Förmodligen ja.

Zetas prisbelönte grundare, ni vet han som åkte från Grekland på en scooter till Sverige, Fernando Di Luca har tillsammans med skribenten Mattias Jersild och två professorer från Karolinska Institutet slagit ihop sina kunskaper i boken Mitt Medelhavskök.
Professor Mai-Lis Hellénius som också är överläkare på Livsstilsmottagningen på Karolinska Universitetssjukhuset arbetar med att förbygga hjärt- och kärlsjukdomar (Prof. preventiv kariologi).
Professor Paolo Parini arbetar som han själv säger med "rören i människokroppen", kan allt om åderförkalkning och blodfettsrubbningar mm (Prof. klinisk kemi).

Det här är en kokbok som handlar om maten som en upplevelse med tips och råd som alla kan ta till sig. Recepten i boken är enkla precis som den ursprungliga medelhavskosten är och bjuder på gott till den snabba vardagen men också till festligare tillfällen.

HälsOliv är en olivolja speciellt framtagen med ett rikt innehåll av antioxidanterna polyfenoler. Olivoljan HälsOliv fyller EUs regler kring vad som får kallas hälsosamt då mängden polyfenoler är 30 mg / 100 g.
20 g (ca 1,5 msk) HälsOliv om dagen bidrar till att skydda LDL-kolesterol mot oxidativ stress genom sitt innehåll av polyfenoler.

Här hittar du allt du inte visste om olivolja och mer: http://www.zeta.nu

Inga kommentarer: