måndag 2 februari 2015

Boknytt: Gröna Soppor & Smoothie Bowls - Ola Laurtizson & Marlene Gustawson, Tukan Förlag

Gröna Soppor & Smoothie Bowls

Gröna Soppor & Smoothie Bowls - Ola Laurtizson & Marlene Gustawson, Tukan Förlag.

Det här är en grön vegokokbok som sticker ut. Boken är fullproppad med precis det du behöver lära dig när du har bestämt dig att göra ett seriöst försök att bli lite grönare eller gå all-in. Visst är det roligt att experimentera själv men det både kostar i tid och pengar, och varför skulle man inte kunna ta hjälp av proffs som Ola och Marlene i boken?

Recepten i Gröna Soppor & Smoothie Bowls har gått igenom flera kriterier med prioritet på bl.a smak, snabb- och enkelhet att laga, mättnad, GI-smartness och självklart näringsinnehåll. Förutom soppa och smoothie bowls (matiga, skedvänliga smoothies) så finns här över 20 st recept på röror, dipp, kryddblandningar, bröd (tex blomkålsbröd med mozzarella!) och snacks.

Som i alla moderna kokböcker ligger bilderna rätt och är vackert fotograferade men bilderna är inte överarbetade med rysch pysch. Recepten och beskrivningarna är kortfattade och rakt på sak. Dessutom smyger författarna in kunskap i samband med recepten i en liten visste-du-att ruta, det gillar vi extra mycket. Ingredienserna är till 95% helt vardagliga och när det kommer till hårdvaran i köket så är en mixerstav och en blender det som krävs utöver det självklara.

Sammanfattning: Bra köp! Du slipper uppfinna hjulet igen. Och igen. Sen när du är i det så gör du hjulet mer personligt. Till dig som redan är matnörd, självlärd och bäst i köket: Gröna Soppor & Smoothie Bowls ger dig goda idéer och bra variation.

190 sidor läsning för sisådär 125 SEK på nätet och runt 170 SEK i butik.    

Inga kommentarer: