tisdag 17 februari 2015

Mikrobloggat: Idag är det faktiskt #Pannkaksdagen




Här kommer ett recept från finaste MatTina och resultatet liknar Nutella. Till en burk hemgjord Nutella behöver du:
1,5 dl rostade och skalade hasselnötter (100 g)
2 dl kondenserad mjölk, sötad (230 g)
100 g mörk choklad av bra sort
3 msk honung (60 g)
Hasselnötterna rostas enklast i stekpanna utan fett på medelvärme. Rör om ofta och när nötterna är klara (använd näsan!) rullar och kramar du dessa i en ren handduk så lossnar skalen hyfsat enkelt.
Mixa allt till en slät konsistens och förvara nötkrämen i en tätslutande burk. Tillsätt ev. mer vätska om nötkrämen känns tjock, tex mer kondenserad mjölk och vanlig mjölk.


Mikrobloggat via Instagram: http://ift.tt/1EJckqWt

Så här blank och fin är en ny stekpanna men det är inte undersidan som räknas som alla vet. Vi kommer att jämföra två likadana stekpannor från Tefal som har tre år mellan sig och där den äldre har flippat pannkakor i en stor familj. Någonstans runt 1700-1800 pannkakor för att ge en siffra. Men som sagt, mer om detta senare här på Spisat.

Läs mer om Tefal här.


Inga kommentarer: