torsdag 5 mars 2015

Mikrobloggat: Lunch-cook-along tillsammans med Mat-Tina och Findus

Vi äter för lite fisk i Sverige och vi tycker att fisk ofta är svårt att laga. Findus vill på ett enkelt sätt visa att fisk är enklare än vad många tror. Tillsammans med Mat-Tina har sju recept tagits fram, gemensamt för recepten är att alla går att klämma in i vardagen på under 30-miuter.

Här om dagen bjöd Findus under ledning av Mat-Tina på just en fisklunch med den lilla vinkeln att vi fick laga vår egen lunch - på tolv (12!) minuter. Visst, allting var preppat minutiöst, mise en place, för att vi skulle hinna med i Mat-Tinas tempo.

Resultatet ser ni här, en vardagslyxig torsk med två goda tillbehör. Perfekt torsk under en kvart inklusive handtvätt och receptläsning.Mikrobloggat via Instagram: http://ift.tt/1Ba6tL8

Mat-Tinas Torskrygg med ärt/blomkålspuré och marinerade bönor, fyra portioner:

Fisken:

4 st filéer Findus Torskrygg
1 msk olivolja
Flingsalt
Vitpeppar från kvarn

Ärt- & blomkålspuré:

1/4 paket Findus blomkål (150 g)
3 dl Findus Ebba ärtor
1 st krossad vitlöksklyfta
1 msk crème fraiche
15 g smör (1/2 msk)
Salt och vitpeppar från kvarn

Citronmarinerad bönsallad:

550-600 g Findus vaxbönor, haricots verts och sojabönor
2 st schalottenlökar
0,5 dl olivolja
Saften från 1 st citron + rivet skal
2 msk finhackad dill och gräslök
Salt och vitpeppar från kvarn
Gör så här:

1. Tina fisken, torka av med papper och lägg i en ugnsform. Pensla med olivolja och salta. Baka i ugnen (150 grader) i ca 10-12 minuter tills fisken är lagom skivig och fast. Använd gärna termometer – 52 grader i innertemperatur ger en saftig fisk.

2. Täck blomkål, ärter och krossad vitlök med vatten i en kastrull, koka upp och häll av vattnet. Mixa grönsaker, crème fraiche och 2 msk olivolja till en len puré, smaksätt med salt och vitpeppar. Täck över och håll varmt.

3. Finhacka löken och örterna. Blanda alla ingredienserna till vinägretten förutom örterna. Fräs bönorna snabbt i lite olivolja. Häll över dressingen och smaksätt med hackade örter, salt och peppar.
Foto: Findus
Recept: Mat-Tina
Findus och mer #Fiskelyckas på YouTube: http://www.youtube.com/user/FindusSverige/videos
Fler snabba recept från Findus: http://www.findus.se/recept

Inga kommentarer: