Bo, jobba och baka är precis vad man kan göra på Brödfabriken som är ett hotell med konferensmöjligheter ute på Lidingö.
(Mer info & bilder kommer)
Recept: Lovikslimpa från Brödfabriken
1 l filmjölk
4 dl vetemjöl
3 dl rågmjöl
3 dl grahamsmjöl
½ dl rågkross
½ dl havrekli
4 tsk bikarbonat
0,3 msk sirap (?)
0,5 msk malt
1 msk tranbär
1 msk solroskärnor
½ msk linfrö
1 tsk salt
1 krm kummin
1 krm anis
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt vätskan och blanda till en kladdig grötliknande konsistens. Grädda brödet i 175 grader i den nedre delen av ugnen till brödet fått en mörk härlig färg, ca 45 minuter, beroende på önskad konsistens. Låt brödet vila en stund och njut sedan av den härligt doftande och nygräddade Lovikslimpan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar