söndag 15 mars 2015

Restaurang Naturligtvis - mat, vinbar, event

Restaurang Naturligtvis - Fönster

Nyöppnade Restaurang Naturligtvis på Kommendörsgatan 23 i Stockholm har flera armar utsträckta. Den redan berömda korvmackan i vinbaren är av sällan skådat slag, det gårdsnära köket i svensk-fransk stil ligger i en egen fil. Bakom restaurangen finns ett stort eventkök för grupper som vill lära eller bara ha roligt tillsammans. Två ytterligare rum för mer stilla och samlade händelser som privata middagar och vinprovningar finns också. Läs mer om Restaurang Naturligtvis.   

Restaurang Naturligtvis - Lycklig gris-weekend

Utöver den mer traditionella menyn kör köket teman som Lycklig Gris-weekend som började redan på torsdagen när vi var där. Här följer några bilder från måltidsupplevelsen där vi smakade oss igenom valda delar den lyckliga grisen från Roslagsgrisar, Norrgården i Gåsvik.

Restaurang Naturligtvis - Starter EndiveRestaurang Naturligtvis - Lycklig gris 1Restaurang Naturligtvis - Lycklig gris 2

Endive som sked med lök, Löfsta blå, valnötter & päron. Skinkstek bakad på fänkål. Picnicbog- brässerad med kanel och chili. Fläsksida bakad i lågtemp 20 timmar, smaksatt med timjan och citron. Draget fläsklägg bakat i 30 timmar.
Bland tillbehören puré, svamp, tryffel, rotmos, pepparrotssås, paj med äpple, bacon, potatis, Dijonsenapssky, böncasserole, fänkål, selleriskott, äppelmos, inlagd vitkål, färskost med pepparrot och gräslök. För att inte glömma brödkorgen som krögaren Kjell Tegström själv bakat serverat med eget smör och läckert ister från ovan nämnda gris.

Restaurang Naturligtvis - Baba

Dessert fanns det plats för också: Baba - glass, hjortron, punsch tillsammans med Coteaux de Saumur 2007, Domaine Chancelle Chenin blanc. Loire, Frankrike

Vinerna i övrigt:
Pacherenc de Vic, Domaine Labranch Laffont 2013, Gros Manseng, Petit Manseng, Madiran, Frankrike.
Vieillefont Rouge, Mouthes Le Bihan 2010, Côtes de Duras, Merlot, Cabernet sauvignon, Malbec, Cabernet Franc, Frankrike.
Le Duras, Robert & Bernard Plageoles Duras 2011. Plageoles, Gaillac, Frankrike.

Restaurang Naturligtvis - Kökschef

Restaurang Naturligtvis - Korvmacka med stort K

Sen kom köksmästare Daniel in med den berömda korvmackan som satte punkt för en god kväll innan vi bildligt talat rullade hemåt. Restaurang Naturligtvis besöker vi gärna igen och med detta fantastiska matminne kan vi inte annat än varmt rekommendera köket, konceptet och mottagandet. 

Inga kommentarer: