måndag 13 april 2015

Mikrobloggat: Fint fett för finsmakare signerat Johan Jureskog. #Matnytt #Talg #ÄktaVara #SpisatMikrobloggat via Instagram: https://instagram.com/p/1aiKoQhrgb/

Talg är ett fett som utvinns ut nötkreatur och har goda värmeegenskaper vid stekning. Talg och kött från frigående djur från Skottland signerat Johan Jureskog (Restaurang AG) lanseras nu i mitten av april 2015 hos Hemköp.

Ur pressreleasen:
"– Talg är en av mina viktigaste råvaror i köket som jag använder till allt från stekfett och frityrolja till smaksättning i såser, säger Johan Jureskog. Det handlar både om en härlig smak och att kunna utnyttja samtliga delar på djuret, inklusive fettet. Med talgen vill jag helt enkelt få svenskarna att återupptäcka det godaste matfettet som finns.
Johan Jureskogs talg kommer i en av de högsta kvalitetsklasserna som går att få tag på. Förpackningen väger 500g och har en naturlig hållbarhet på upp till ett år vid förvaring i kylskåp. Talgen används istället för smör eller olja vid stekning på hög värme. Den fungerar även som frityrolja för pommes frites och kan ersätta skirat smör i bearnaisesås för extra rik och fyllig smak."

Läs mer om satsningen här.

Inga kommentarer: