torsdag 24 september 2015

Mikrobloggat: Laphroaig 200:th anniversary dinner! #Laphroaiglive2015 #OpinionsWelcome


Mikrobloggat via Instagram: http://ift.tt/1iyUkdw

Ett evenemang i särklass - Laphroaig Live 2015. Laphroaig fyller 200 år och ett litet gäng med riktiga konnässörer (och jag då) hade samlats för att fira och se firandet live på storbilds-TV.
Kvällen bjöd på bra buffémat, trevlig miljö uppe hos den svenska distributören Erdington och självklart drycker där till! Laphroaig 10 cask strength, Laphroaig Cairdeas Origin 2012, Laphroaig 15 och på piedestalen Laphroaig 32 y/o. Den senare är en nyhet på Systembolaget.se den 2:a oktober. Det finns endast 12 flaskor tilldelat till Sverige (av ca 6000 flaskor i världen) och priset ligger på 9499 SEK. Japp, du läste rätt. Det här är en utgåva som riktar sig till dem som samlar mer än kanske dricker av dropparna.

Vi vanliga amatörnördar får hålla oss till utgåvorna som är mer tillgängliga och lättare att få tag på. Det jag fick lära mig återigen är att en fin whisky har flera ansikten - ett par droppar vatten förändrar tex Laphroaig 10 cs till en alldeles ljuvlig sötare upplevelse.

Att få möjligheten att umgås med dem som kan whisky på det här sättet ger stor mersmak. Tack alla ni som var där och ni som arrangerade kvällen!

Se hela sändningen i efterskott här: Laphroaig LIVE 2015 

Och här nedan den härliga reklamfilmen för Laphroaig:

Inga kommentarer: