tisdag 1 december 2015

Hallå där Titti Qvarnström! Inför LE BON by Lidl

Hallå där Titti Qvarnström - inför LE BON by Lidl.

Just nu håller du och 50(!) andra kockar på att bygga upp en pop-up restaurang för Lidl. Ni öppnar snart och tempot är enormt högt förstår jag.
God mat blir ännu mycket godare med en bra berättelse, storytelling. Vad kan du berätta om tiden fram till öppnandet av restaurangen när de första matgästerna kommer?- Vi är mitt uppe i förberedelserna och det är otroligt många detaljer som ska på plats. Jag har både jublat och slitit mitt hår.  Inte bara maten kommer att vara en upplevelse i särklass, lokalen, underhållningen, dryckerna, allt är minutiöst planerat för att passa ihop. Just nu är mitt största huvudbry logistiken runt att leverera samma höga service och kvalitet som jag är van att ge till 40 gäster till många, många gånger fler gäster.

Berätta om den meny du/ni skapat och hur valet av råvarorna har haft huvudrollen?

- I menyskapandet har jag låtit mig inspireras av andra storslagna galamiddagar men satt min egen och Lidls prägel på råvaruvalet. Med utgångspunkt i säsongen och en medveten fokus på svenska produkter där det har varit möjligt. Varje råvara och komponent på tallriken får så mycket kärlek i tillagningen att den ensam skulle kunna spela huvudrollen också den försyntaste av morötter ska få glänsa på tallriken. Allt lagat på Lidls råvaror givetvis.

Du är Sveriges första kvinnliga kock att få en stjärna från Guide Michelin för ditt arbete. Om du bara får ge ett enda tips till tjejer och killar som brinner för bra mat och sliter i restaurangköken idag - vilket skulle det vara?

- Glöm inte att ha roligt på jobbet, det är de små sakerna som lyfter vardagen.

Äntligen en ledig dag för dig! Handen på hjärtat, ställer du dig i köket hemma och lagar mat då också?

Nej, jag får väl erkänna att det inte blir mycket till matlagande hemmavid. Jag är nog den mest tacksamma middagsgäst man kan ha -det är så härligt när någon annan lagar maten som omväxling!

Lycka till med LE BON och vi ses snart!Fakta om LE BON:

-       Banketten livesänds i TV 4:s reklamavbrott
-       1 300 gäster från hela Sverige får chans att komma
-       Middagen tillagas på 2,7 ton råvaror
-       50 kockar från olika delar av Sverige, under ledning av stjärnkocken Titti Qvarnström
-       260 servitörer
-       5 200 tallrikar
-       7 800 glas
-       406 meter linneduk
-       15 000 blommor

Fakta om Titti Qvarnström:

Titti Qvarnström är den första kvinnan i Sverige att bli tilldelad en stjärna i prestigefulla Guide Michelin. Bloom in the Park, där hon är kökschef och ägare, utsågs på Restauranggalan i Stockholm i november i år till ”Årets krog”. Titti Qvarnström har också varit med i i tävlingen Årets kock, samt fått White Guides utmärkelse ”Årets Rising Star”.

Läs mer och boka här.

Inga kommentarer: