Familjen har lagat pannkakor

5 tips för att involvera hela familjen i matlagningen

Att involvera hela familjen i matlagningen kan inte bara vara ett kul sätt att tillbringa tid tillsammans, utan det kan också hjälpa till att öka barnens intresse för mat och få dem att känna sig mer delaktiga i familjens rutiner kring mat. Här är mina fem bästa tips för att få hela familjen att hjälpa till i köket.

  1. Planera måltiderna tillsammans: En bra startpunkt är att sitta ner som familj och planera veckans måltider tillsammans. Alla kan få bidra med förslag på vilken mat som de vill äta, och ni kan tillsammans bestämma vad som ska lagas under veckan. Detta hjälper alla att känna sig delaktiga och motiverade att hjälpa till i köket.
  2. Ge ansvar åt alla: Ge varje familjemedlem ett ansvarsområde i köket. Till exempel kan en person ansvara för att hacka grönsakerna, en annan kan ansvara för att mäta upp ingredienserna, medan en tredje person kan ansvara för att steka eller koka maten. Att ge alla en specifik uppgift gör att alla känner sig involverade och delaktiga.
  3. Skapa en tävling: Om ni vill få barnen extra motiverade kan ni skapa en tävling för vem som kan laga den godaste maten eller vem som kan göra det snabbast. Detta kan vara ett roligt sätt att involvera hela familjen och öka engagemanget i matlagningen.
  4. Använd en matkasse: Att använda en matkasse kan hjälpa till att minska stressen i köket och göra det enklare att planera måltiderna. Många matkassar innehåller också recept som är lätta att följa och som passar för hela familjen. Detta kan göra det enklare att involvera hela familjen i matlagningen. Hitta den bästa matkassen för dig här!
  5. Gör matlagningen till en rutin: Att involvera hela familjen i matlagningen kan vara en rolig och givande upplevelse, men det är också viktigt att göra det till en rutin. Detta hjälper barnen att förstå vikten av att vara delaktiga i matlagningen och gör det enklare att få dem att hjälpa till på ett regelbundet basis.

Hoppas dessa tips hjälper er att få hela familjen att hjälpa till i köket! Lycka till!

Relaterade inlägg

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer