Bästa matkassen i Sverige

Hitta den bästa matkassen för dig!
Bästa matkassen i Sverige

Att hitta den bästa matkassen i Sverige kan vara en utmaning. Det finns så många alternativ där ute och det kan vara svårt att veta vart du ska börja. Därför har vi gjort allt det svåra arbetet åt dig och jämfört de bästa matkassarna från hela Sverige på den här sidan!

Vad är en bra matkasse?

Innan vi går in på vilka specifika matkassar som är de bästa, är det viktigt att definiera vad som faktiskt gör en kasse bra. Förutom att maten ska smaka gott och vara näringsrik, finns det andra faktorer att ta hänsyn till:

 • Pris: En bra kasse ska ha ett rimligt pris för den mängd och typ av mat du får.
 • Variation: Det är viktigt att kassen innehåller varierad och inspirerande mat, så att du inte tröttnar på att äta samma sak varje vecka.
 • Flexibilitet: Du kan vilja välja antalet portioner eller ändra leveranstiden efter dina behov.
 • Miljöhänsyn: Det blir allt vanligare att folk vill köpa ekologiskt eller närodlad mat, så detta kan också vara en avgörande faktor för dig.

Olika saker är olika viktigt för olika personer (mycket olika där), så vad som är den bästa matkassen för just dig kanske inte är den som vi har etta på listan. Med det sagt så är alla matkassar på den här sidan riktigt bra, så kolla igenom listan här nedan, och välj den du tycker verkar bäst för dig. Och som en liten extra bonus så har alla matkassarna vi rekommenderar även en välkomstbonus, så du kan spara totalt över 1000 kronor på dina första matkassar!

Uppdatering augusti: Rabatterna och prova-på priserna för samtliga matkassar i topplistan har blivit uppdaterade.

De bästa matkassarna i Sverige

Med faktorerna ovan i åtanke har vi valt ut några av de mest populära och högst rankade matkassarna på marknaden:

1

Linas MatkasseDen bästa matkassen i Sverige!

Linas Matkasse logga
Linas matkasse - bästa matkassen i Sverige
Linas Matkasse betyg
Linas Matkasse betyg
Testa Linas MatkasseSpara 50% om du är en ny kund!

Det bästa med Linas Matkasse

Många recept varje vecka
Du kan välja mellan 80 recept!
Lokala råvaror
Bra för miljön och svenska bönder
Många kostalternativ
Många matkassar för olika koster
Linas Matkasse Fakta
Lanserad2011
Hemsidalinasmatkasse.se
Pris per matkasse659-1099 kronor
Pris per portion55-110 kronor
Rabatt: 50% på dina fyra första kassar med vår länk!

Linas Matkasse en av de mest etablerade aktörerna på marknaden, med flera olika typer av kassar (inklusive vegetariska alternativ) och riktigt hög flexibilitet när det gäller leveranstider. Men det är inte de här sakerna som gör Linas Matkasse till den bästa kassen i Sverige, nej det är deras enorma variation som gör att de tar priset.

Riktigt många recept

Varje vecka kan du välja mellan hela 80 olika recept att få med i din matkasse. Alla recept vi har testat har haft en riktigt bra kvalitet, och det är lätt att byta mellan olika recept beroende på dina preferenser eller kostrestriktioner.

Generös rabatt

Det som knyter samman vårt väldigt positiva intryck av Linas Matkasse är att de har en riktigt fin rabatt där du får 30% rabatt på dina första tre matkassar. Denna rabatt gör så att priset per portion minskadar till bara 38.46 kronor. Du kan ta del av rabatten genom att klicka på en av våra länkar på denna sidan, och därmed spara pengar när du testar Sveriges bästa matkasse!

Fördelar
Bra för miljön
Stor flexibilitet
Generös rabatt
Nackdelar
Linas Matkasse är lite dyrare än vissa andra, men du får verkligen vad du betalar för
Testa Linas MatkasseSpara 50% om du är en ny kund!
2

HelloFresh Bästa billiga matkassen i Sverige!

HelloFresh matkasse Logga
hellofresh matkasse
Testa HelloFreshAnvända knappen och spara upp till 1359 kr!

Det bästa med HelloFresh

Billiga matkassar
Håller en bra kvalite trots priset
Bra rabatt
Gör det billigare än att köpa i butik
Svenska råvaror
Bättre för miljön med närproducerat
HelloFresh Fakta
Lanserad2011
Hemsidahellofresh.se
Pris per matkasse569-989 kronor
Pris per portion49-95 kronor
Rabatt: Upp till 1359 kr!

Om du främst letar efter den mest prisvärda matkassen i Sverige så är HelloFresh det bästa valet. För så lite som 35 kronor per portion (med vår rabattkod) får du tillgång till ett brett urval av recept och ingredienser med samma kvalitet som dyrare kassar.

Bra flexibilitet

HelloFresh erbjuder också flexibilitet när det gäller hur många portioner du vill ha varje vecka, och du kan välja mellan 3-5 recept varje vecka. Om du kontaktar kundtjänsten hos HelloFresh så kan du till och med välja att få matkassen enbart varannan vecka.

Bästa välkomstrabatten

Självklart så kan du även få en riktigt bra välkomstrabatt på upp till 1177 kronor om du testar HelloFresh genom att klicka på knappen nedan! Faktum är att välkomstrabatten för HelloFresh är den största ut av alla matkassar, vilket bidrar till att göra dem till en av de bästa matkassarna i Sverige!

Fördelar
Billiga matkassar
Svenska råvaror
Bra leveransalternativ
Nackdelar
Mest prisvärda matkassen, men Linas Matkasse är lite bättre
Testa HelloFreshAnvända knappen och spara upp till 1359 kr!
3

MiddagsfridBästa matkassen för valmöjligheter!

Middagsfrid logga
Olika matkassar från Middagsfrid
Testa MiddagsfridSpara 50% på din första kasse med vår knapp!

Det bästa med Middagsfrid

Alternativa matkassar
Du kan köpa frukost eller mellis kassar
Många olika matkassar
Välj mellan 8 olika matkassar
Klimatsmart
Många ekologiska råvaror och svenskt kött
Middagsfrid Fakta
Lanserad2007
HemsidaMiddagsfrid.se
Pris per matkasseFrån 569 kronor
Pris per portionFrån 48 kronor
Rabatt: 30% på dina tre första kassar med vår länk!

Middagsfrid är den bästa matkassen för dig som gillar valmöjligheter. De erbjuder en mängd olika kassar, inklusive kassar för mellanmål samt fruktkassar. Detta gör det enkelt för dig att få en komplett måltidsupplevelse och samtidigt ha något att knapra på under dagen. Dessa kassar är perfekta för dem som är på språng och inte alltid har tid att planera måltider på egen hand.

Organiska råvaror

En annan fördel med Middagsfrid är deras höga andel organiska råvaror. De använder sig av råvaror som är skördade på ett hållbart sätt, vilket är både hälsosamt för kroppen och bra för miljön. Detta innebär också att maten är av högsta kvalitet och smakar fantastiskt.

Lågt pris

En annan anledning till att Middagsfrid är en av de bästa matkassarna är priset. Kostnaden för en matkasse börjar på 569 kronor, vilket är mycket överkomligt för många hushåll. Dessutom kan man spara ytterligare 30% på sina första tre kassar med vår rabattkod, eller genom att klicka på knappen nedan. Detta kan göra det ännu mer lockande för dig att prova på Middagsfrid och se om det passar just dina behov och smaklökar

Fördelar
Klimatsmarta matkassar
Frukost och mellis matkassar
Välj mellan 8 olika kassar
Nackdelar
Ingen glutenfri matkasse
Testa MiddagsfridSpara 50% på din första kasse med vår knapp!

Vilken ska du välja?

När du väljer din egen personliga favorit bland alla dessa alternativ, tänk på vad som är viktigast för dig själv och din familj. Är det priset? Flexibiliteten? Kanske miljöhänsyn? Genom att väga dessa faktorer mot dina egna behov kommer du säkerligen hitta den bästa matkassen för just dig!

Vanliga frågor om den bästa matkassen i Sverige

Efter att ha testat (nästan) alla matkassar i Sverige så tycker vi att Linas Matkasse är den bästa matkassen i Sverige just nu. Den har fräschast råvaror, flest recept, samt ett rimligt pris.

En bra matkasse innehåller näringsrik och välsmakande mat till ett rimligt pris. Dessutom bör den erbjuda variation och inspirerande recept samt ha en hög grad av flexibilitet för att möta kundernas individuella behov. Dessutom kan en kasse som tar hänsyn till miljöhänsyn och ekologiskt eller närodlad mat vara en avgörande faktor.

En välkomstrabatt är ett erbjudande som ges till nya kunder som registrerar sig för en prenumeration av en matkasse. Det kan innebära en rabatt på kassarna eller gratis leverans för en viss tid. Alla matkassar som vi rekommenderar på den här sidan har en välkomstrabatt, vilket gör att du kan spara över 1000 kronor på dina första matkassar. Ju bättre matkasse, ju större välkomst-rabatter brukar de ha.

Alla matkassar vi har nämnt på den här sidan är riktigt prisvärda, men den bästa billiga matkassen är enligt oss HelloFresh. Om du vill se den billigaste matkassen så har vi en hel sida om just det!

En sak som knyter samman alla matkassar är att de ofta har ett fokus på hälsosamma recept. Så om du letar efter en nyttig matkasse så är alla tre vi rekommenderar här riktigt bra. Dock så är Linas Matkasse lite bättre då de har så många recept, så du kan skräddarsy dina måltider varje vecka så att du får i dig allt just du behöver! De har även en Viktväktarna matkasse.

I våra tester så har vi upptäckt att HelloFresh är den bästa matkassen för studenter. Du får lättlagade och goda måltider till ett lågt pris.

Better Feast är den bästa matkassen för dig som inte gillar att laga mat. Den är något dyrare än genomsnittet, men du får hem måltider som nästan är helt färdiglagade. Du behöver sällan göra mer än att värma upp dem. Better Feast måltider är som att få goda matrester utan att behöva laga storkok först.

Linas Matkasse är den bästa matkassen för svenska råvaror. De erbjuder ett brett utbud av regionala och säsongsanpassade råvaror och många av råvarorna kommer från lokala bönder.

Ännu en gång måste vi rekommendera Linas Matkasse (den är etta på vår list av en anledning) då de är en av de får leverantörerna som har en vegansk matkasse.

Då Linas Matkasse har hela 80 olika recept att välja mellan varje vecka så är de definitivt den bästa matkassen för dig som letar efter varierade recept. Inte nog med det så har de även specialkassar varje månad inspirerade av olika kulturer eller kockar.

Bör du skaffa en matkasse?

Det är inte värt det att bara köpa en av de bästa matkassarna som vi nämnde ovan om matkassar helt enkelt inte är rätt för dig. Därför har vi inkluderat en lista här nedan med lite info om vilka problem en matkasse kan hjälpa till att lösa. En matkasse är bra för dig om:

 • Du lätt blir uttråkad av att laga mat och äta samma saker varje vecka.
 • Du inte har tid att handla mat varje vecka.
 • Du inte har tid att laga mat varje vecka.
 • Du vill laga hälsosamma, hemlagade måltider utan att behöva köpa alla ingredienser separat.
 • Du tycker det är svårt att planera olika måltider för varje vecka.

Fördelar med att köpa en matkasse

Det här är självklart inte hela listan, och du känner dig själv bättre än vad vi känner dig, så även om du inte passar in i den här listan så kan det fortfarande vara värt att testa en matkasse. För det finns faktiskt flera fördelar med att köpa en matkasse, jämfört med att köpa mat som vanligt.

Här är några av dem:

 • Du sparar tid.
 • Det är liknande pris som att köpa alla varor separat, men du får även med leverans.
 • Du får upptäcka nya ingredienser och recept varje vecka.
 • Ditt matsvinn minskar betydligt eftersom du bara köper det du behöver för veckan.
 • Du behöver inte oroa dig för att planera måltider eller handla varje vecka.

Med allt detta i åtanke, varför inte prova en av de bästa matkassarna vi har nämnt? Speciellt eftersom att det är mycket billigare med en matkasse om du använder våra rabatter, jämfört med att handla i butik!

Hur du tar till vara på din matkasse

Om du köper en riktigt bra matkasse så är det extra viktigt att du också håller varorna fräscha och goda. Det spelar ingen roll hur bra matkassen du köper är om du sen bara låter varorna bli gamla och otrevliga. För att hjälpa dig att ta till vara på din matkasse så rekommenderar vi att du följer de här stegen:

Boka leveransen en bra tid för dig

De flesta matkasse-leverantörerna låter dig välja mellan några olika dagar och tider som de levererar din matkasse. Se till att boka leveransen när du vet att du är hemma, så att dina varor inte ligger i icke-optimala förhållanden för länge.

Packa upp och förvara dina direkt

Många vi känner bär in sina matkassar direkt, men sen när det kommer till att faktiskt packa upp dem så blir de istället stående. Så se till att alltid packa upp dina matvaror så fort du får matkassen, annars blir det lätt att du glömmer den.

Förvara dina varor på rätt sätt

Hur du förvarar dina livsmedel kan göra stor skillnad för hur länge de håller och hur välsmakande de är. Om du inte är van med att laga mat så kan det vara svårt att veta hur du ska förvara råvarorna, så är det bra att göra en snabb google sökning för att se till att du gör rätt.

Följ recepten

När du köper en av de bästa matkassarna vi rekommenderar ovan så köper du inte bara kassen, utan även de nyttiga och genomtänkta recepten du får med. Om du är ovan med att laga mat så är det därför bra att följa recepten till punkt och pricka för att maten ska smaka så bra som möjligt. Dock, om du är van med att laga mat så kan det vara en fördel att experimentera lite så att recepten passar perfekt för dig.

Sammanfattning

Vi hoppas att den här guiden har hjälpt dig att välja den bästa matkassen för dig! Och glöm inte bort att utnyttja våra rabatter när du köper din matkasse.