Blogg

Jag använder Linas Matkasse för att att laga mat från andra länder
|

Jag använder Linas Matkasse för att att laga mat från andra länder

Att laga mat från andra länder är något som alltid har intresserat mig. Jag älskar att prova nya smaker och kombinationer, och jag tror att maten är en fantastiskt sätt att utforska andra kulturer. Dessutom är det en kul och lärorik aktivitet att laga ny och spännande mat tillsammans med min familj och mina vänner….

Lidl sänker priserna – priskriget som kan minska inflationen

Lidl sänker priserna – priskriget som kan minska inflationen

Lidl har sänkt priserna på över hundra produkter med en genomsnittlig sänkning på 11 procent och enstaka produkter sänks över 30 procent. Detta inkluderar allt från mjölk, kaffe och bröd till frukt, grönt och delikatesser. Detta har tvingat deras större konkurrenter såsom ICA och Coop in i ett priskrig. Men kommer detta att leda till…

Oster Versa Performance Blender – ett fartmonster i köket

När det kommer till köksapparater som förenklar och förhöjer vår matlagningsupplevelse, är en kraftfull och mångsidig blender ett måste i varje kök. Oster Versa, en relativt ny spelare på den svenska marknaden, lovar just detta. Med sina rötter i USA, där märket Oster blev känt redan 1946 som det självklara valet i amerikanska hushåll, har…

Hela Sverige Bakar – 2014

I Rosendals trädgårdar, en tidig fredagsmorgon, höll TV4 en spännande pressvisning av säsongens första avsnitt av ”Hela Sverige Bakar” (S03E01). Vi välkomnades in i en värld av dofter och smaker, där ett entusiastiskt gäng bagare visade upp sina färdigheter. Det var särskilt gripande att se deltagarnas egna reaktioner när de för första gången fick se…

Lazy days meatballs – Swedish summer 2014

Denna sommar har varit en tid av avkoppling, speciellt under dagar då värmen känts oöverstiglig. Idag, för första gången på länge, har temperaturen varit så pass behaglig att en t-shirt känns precis rätt inomhus. När solen bränner och värmen stiger, tenderar vi att söka efter enklare måltider. Därför har vi under dessa dagar förlorat oss…

Äppelknyckarkorv av Svensk Rapsgris – en rejäl korv med smak av sensommaren

Föreställ dig en korv som fångar essensen av sensommar och höst, där varje tugga förmedlar en berättelse om svensk matkultur och lokalt odlade ingredienser. Vår Äppelknyckarkorv är precis det – en hyllning till säsongen, tillverkad med omsorg och kärlek. Ingredienser: För En Dryg Kilo Äppelknyckarkorv Tillagning: Skapandet av En Mästerverk Avslutningsvis: Vår Äppelknyckarkorv är inte…

Libanesisk Baba Ghannouge till tacos

Libanesisk Baba Ghannouge till tacos

Baba Ghannouge, en smakrik och kremig aubergineröra, är en perfekt bas för att ta dina tacos till nästa nivå. Denna röra, populär i hela Mellanöstern och med variationer i exempelvis Grekland och Italien, består främst av rostad aubergine, tahini, vitlök, persilja, spiskummin, citron, vinäger, salt och peppar. Dess mångsidighet gör den till en utmärkt ersättare…

Ketchupkriget mellan PR-chefen och Smaskens – Mutti backar och ber om ursäkt

Hej alla matälskare! Idag vill jag prata om något som har orsakat en hel del surr i matbloggsvärlden – ketchupkriget mellan PR-chefen Matilda från Mutti och Annika på Smaskens.nu. Konflikten började när Matilda reagerade starkt på Annikas preferens för Heinz ketchup över Muttis. Detta ledde till en upphetsad utbyte på bloggar och sociala medier, där…