Glutenfri matkasse i Sverige

Må bättre med dessa glutenfria matkassar!
Olika ingredienser från en glutenfri matkasse

Är du en person som lider av glutenintolerans eller celiaki? Om så är fallet kan en glutenfri matkasse vara precis vad du behöver för att hantera ditt tillstånd och leva ett bekvämare liv. En glutenfri matkasse är ett enkelt och bekvämt sätt att se till att allt i dina måltider är säkra för dig att äta. I denna artikel tittar vi på vad som ingår i en glutenfri matkasse och varför det är ett så bra alternativ för personer med glutenintolerans eller celiaki. Vi kommer också att ge tips om de bästa glutenfria matkassarna som du kan köpa!

Vad är gluten?

Gluten är en typ av protein som finns i spannmål som vete, råg och korn. För personer med glutenintolerans eller celiaki kan intag av gluten leda till hälsoproblem såsom magont, diarré, trötthet och viktnedgång. För att undvika dessa problem behöver personer med glutenintolerans eller celiaki utesluta gluten från sin kost.

ExpanderaMindre

De bästa glutenfria matkassarna i Sverige 2023

Om du vill laga god och hälsosam mat utan gluten finns det inte så många matkassar som passar dig. Men bli inte avskräckt, för vi har hittat två riktigt bra glutenfria matkassar som vi tror att du kommer älska.

Nummer ettLinas Matkasse
Nummer tvåEcoviva

Linas Matkasse

Linas glutenfria matkasse

Linas Matkasse erbjuder en flexibel tjänst där du kan antingen kan välja ut recept som är glutenfria från deras hela 80 recept långa veckomeny, eller helt enkelt bara välja deras glutenfria matkasse. Du får färska och varierade glutenfria råvaror levererade hem till din dörr varje vecka.

I våra tester så är det bäst att först välja den glutenfria matkassen som standard, och sedan byta ut recepten som du får varje vecka. På så sätt så kommer du inte riskera att få hem recept som inte är glutenfria, även om du missar att välja recept en vecka!

Priset beror på hur många portioner och dagar du vill ha, men en kasse för fyra personer och fem dagar kostar 824 kr, vilket bara är 41 kronor per portion. Det här priset gäller om du använder vår länk nedan, och på så sätt får 30% rabatt på dina första tre kassar.

Linas Matkasse är den absolut bästa matkassen i Sverige, enligt oss, och vi uppskattar verkligen att alla deras kassar, inklusive den glutenfria, har samma pris.

Om du är intresserad av att testa en av Linas glutenfria matkassar så kan du antingen använda koden ”NYKUND_2023AFF” eller helt enkelt klicka på knappen nedan och automatiskt få 30% rabatt!

Testa Linas Glutenfria Matkasse!Klicka på knappen och spara 30%!

Ecoviva

Ecoviva har både en gluten- och laktosfri kasse som passar köttätare som vill undvika gluten, samt en vegetarisk glutenfri kasse som passar vegetarianer. Du får näringsrik och miljövänlig mat med råvaror från småskaliga producenter. En kasse för fyra personer och fyra dagar kostar 1189 kr. Detta är inte den billigaste matkassen, men Ecoviva har ett mycket större fokus på miljömärkta och hållbara varor jämfört med andra alternativ.

Genom att beställa Ecoviva genom vår knapp här nedan så kan du få 200 kronor rabatt, samt en 100% ekologisk fruktlåda med 4 kg frukt värd 219 kronor.

?

Vanliga frågor om glutenfria matkassar

Priset på glutenfria matkassar varierar mycket och beror på leverantören du väljer. Vissa leverantörer erbjuder mer prisvärda alternativ medan andra kan vara dyrare. Det är viktigt att ta hänsyn till leveransalternativ urvalet av rätter när du gör ditt val. I våra tester så har Linas glutenfria matkasse alltid varit bäst, och det är den vi rekommenderar!

Nej, du behöver inte följa en särskild diet för att använda en glutenfri matkasse. Du kan till exempel fortfarande äta pastarätter och bröd, så länge det är glutenfria varianter. Vissa personer kan dock föredra att fokusera på att äta mer grönsaker och baljväxter eller välja ekologiska ingredienser. Det är viktigt att ta hänsyn till dina egna behov och preferenser när du väljer den bästa glutenfria matkassen för dig.

Vi har ibland föredragit att äta glutenfritt, och i vår erfarenhet så kan det vara svårt att komma på välsmakande glutenfria måltider när vi handlar allt själva. Dock så blir blev det mycket enklare att äta glutenfritt när vi började använda Linas Matkasse, så om du använder Linas Matkasse behöver du inte oroa dig!

Ja, glutenfria matkassar, liksom andra typer av matkassar, är utformade för att vara bekväma och praktiska. De gör det enkelt att planera och förbereda måltider utan att du själv behöver tänka på vilka ingredienser du behöver. De flesta matkassar levereras även med detaljerade recept som är snabba och enkla att följa.

Ja, om du väljer en glutenfri matkasse från en pålitlig leverantör är den säker för personer med celiaki. Se till att kontrollera recensionerna och välj en kasse som har testats av tredje part (till exempel vi). Detta kommer att säkerställa att alla ingredienser är säkra för personer med celiaki.

Vad är en glutenfri matkasse?

En glutenfri matkasse är i grunden som en helt vanlig matkasse, men du får istället råvaror som är fria från gluten, vilket gör det mycket lättare för personer med glutenintolerans eller celiaki att hantera sitt tillstånd. Innehållet i kassen varierar beroende på vilken tjänst du väljer, men har i allmänhet ett större fokus på frukt och grönt istället för vete, råg och korn.

Varför är en glutenfri matkasse bra?

En glutenfri matkasse är en bekväm och pålitlig lösning för dig som behöver undvika gluten. Genom att prenumerera på en glutenfri matkasse kan du vara säker på att alla produkter som ingår är fria från gluten. Det sparar tid och energi då du slipper att själv leta efter glutenfria alternativ i butikerna. Dessutom kan du få inspiration till nya rätter och prova på nya ingredienser som du kanske annars inte skulle ha testat.

Genom att välja en glutenfri matkasse kan personer med glutenintolerans eller celiaki enkelt ta kontroll över sin kost och undvika glutenrelaterade problem. Det är också en bekväm lösning för de som vill minska sin konsumtion av gluten av andra hälsoskäl.

Andra anledningar att välja en glutenfri matkasse

Glutenintolerans och celiaki är inte de enda anledningarna till att du kanske vill undvika gluten. Det finns till exempel flera olika dieter som går ut på att minska intaget av råvaror med gluten. Glutenfria matkassar är därför en bra lösning för personer som följer dessa dieter.

Det kan också vara ett bra val om du helt enkelt vill fokusera på att äta mer frukt och grönsaker, eftersom många glutenfria matkassar innehåller mer grönsaker, baljväxter och spannmål jämfört med vanliga matkassar.

Sammanfattningsvis är en glutenfri matkasse ett perfekt val för följande personer:

  • Personer med glutenintolerans eller celiaki.
  • Personer som följer en viss diet.
  • Personer som vill fokusera på att äta mer frukt och grönsaker.

Hur du väljer rätt glutenfri matkasse

När du väljer en glutenfri matkasse finns det flera faktorer att tänka på för att hitta en kasse som passar dina egna behov och preferenser.

  1. Pris: Priset varierar mellan olika matkassar och det är viktigt att välja en kasse som passar ens egen budget. Tänk på att en högre prislapp inte alltid betyder högre kvalitet.
  2. Maträtter: Kontrollera vilka typer av rätter som ingår i matkassen och se till att det finns tillräckligt med variation. Det är också viktigt att maträtterna är näringsrika och balanserade.
  3. Leveransalternativ: Kolla vilka leveransalternativ som erbjuds. Är det möjligt att välja mellan hemleverans och att hämta kassen i en butik? Vilka dagar och tider kan man få kassen levererad?
  4. Pålitlighet: Kontrollera att matkassen kommer från en pålitlig leverantör. Läs recensioner från tidigare kunder och se hur de har upplevt kvaliteten på maten och leveranserna.

Utöver dessa faktorer kan det också finnas särskilda behov eller preferenser som påverkar ditt val av matkasse. Till exempel kanske du vill ha en ekologisk matkasse eller en kasse med fokus på vegetariska rätter. Andra personer kan ha behov av en matkasse som innehåller ingredienser för specialdieter som paleo eller laktosfritt. Oavsett vad dina behov eller preferenser är så är det viktigt att välja en matkasse som passar din egen livsstil och dina egna matvanor.

Sammanfattning

En glutenfri matkasse är en bekväm och pålitlig lösning för dig med celiaki eller glutenintolerans. Den kan också användas för att minska glutenkonsumtionen av andra hälsoskäl.

När du väljer en glutenfri matkasse är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som pris, rätter, leveransalternativ och tillförlitlighet. Genom att ta hänsyn till alla dessa faktorer kan du hitta rätt glutenfri matkasse som passar dina behov och preferenser så att du kan njuta av att en hälsosam och balanserad kost.