HelloFresh vegetariskt

Den bästa vegetariska matkassen i Sverige?
HelloFresh Logga
HelloFresh vegetariskt
HelloFresh Vegetariskt kassen betyg
Totalt
4.8
  • Pris
  • Kvalitet
  • Valmöjligheter
  • Leveranser
Sending
Betyg från andra kunder
5 (1 röst)

Det bästa med HelloFresh vegetariskt kassen

Bra pris
Vegetarisk mat till ett bra pris
Bra rabatt
Blir billigare än att köpa i butik
Svenska råvaror
Bättre för miljön med närproducerat
HelloFresh vegetariskt Fakta
Lanserad2011
Hemsidahellofresh.se
Pris per matkasse550-1090 kronor
Pris per portion55-91 kronor
Rabatt: 1357 kr med vår länk!
Fördelar
Helt vegetarisk matkasse
Många svenska råvaror
Låga priser
Nackdelar
Vi önskar att det fanns några fler recept varje vecka
Testa HelloFresh Vegetariskt kassenAnvända knappen och spara upp till 1357 kr!
?

Vanliga frågor om HelloFresh Vegetariskt kassen

Vegetariskt kassen från HelloFresh är en matkasse som innehåller recept och ingredienser för vegetariska måltider. Kassen är anpassad för personer som vill äta vegetariskt och innehåller allt som behövs för att laga smakfulla och näringsrika måltider som är bra för både hälsan och miljön.

Nej, Vegetariskt kassen är en vegetarisk matkassse, så det kan förkomma animaliska produkter såsom ägg och mjölk.

Ja, HelloFresh erbjuder en generös rabatt på upp till 1357 kronor för nya kunder. Du behöver bara klicka på den här länken ”hellofresh.se” för att ta del av rabatten!

Att äta vegetariskt kan bidra till en bättre hälsa och en mer hållbar livsstil. Vegetarisk mat kan innehålla alla näringsämnen kroppen behöver, och vegetarianer löper till exempel mindre risk att drabbas av en rad olika sjukdomar, som högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdom och vissa cancerformer. Dessutom kan vegetarisk mat vara mer miljövänlig eftersom produktionen av kött och animaliska produkter ofta kräver mer resurser än produktionen av vegetabilier.

Ja, det går att få i sig tillräckligt med protein på en vegetarisk kost genom att äta en varierad kost som innehåller proteinrika livsmedel som baljväxter, tofu, quinoa, nötter och frön.

Testa HelloFresh Vegetariskt kassenAnvända knappen och spara upp till 1357 kr!

Jag är alltid på jakt efter nya sätt att variera min kosthållning och testa nya smaker. Så när jag hörde talas om ”vegetariskt” matkassen från HelloFresh, visste jag att jag var tvungen att prova den själv och se om det var värd att ha. Efter att ha använt matkassen i några veckor, här är vad jag tycker om den.

Vad är HelloFresh vegetariskt kassen?

En bild på en vegetarisk burrito från Vegetariskt kassen från HelloFresh

Som du antagligen redan har listat ut så är ”vegetariskt” kassen en helt vegetarisk matkasse från HelloFresh. Detta betyder att den är helt fri från fågel, fisk och kött, men ägg och mejeriprodukter kan fortfarande förekomma (så det är inte en vegansk matkasse).

Som med alla andra HelloFresh matkassar så innehåller deras vegetariskt kasse alla ingredienser du behöver för att laga upp till fem olika vegetariska måltider per vecka. Du får en färdig planerad meny, och alla ingredienser levereras direkt till din dörr.

HelloFresh recept från Vegetariskt kassen

Vad kostar HelloFresh vegetariskt kassen, och är den värd priset?

HelloFresh vegetariskt kassen kostar från 385 kronor (med min rabatt, annars är det 550 kronor) kan jag säga att jag är mycket nöjd med både priset och värdet. Kassen kostar lite mer än vad jag normalt skulle spendera på matvaror varje vecka, men jag tycker att det är värt det för den bekvämlighet och tidsbesparing som kassen ger mig. Jag slipper planera mina måltider och handla matvaror varje vecka, vilket sparar mig mycket tid och energi!

Om du klickar på en av mina knappar, eller den här länken (hellofresh.se) så kan du få upp till 1357 kronor rabatt!

Min erfarenhet av HelloFresh vegetariskt kassen

Jag har testat matkassen från HelloFresh som heter ”HelloFresh vegetariskt” i tre veckor nu, och jag måste säga att jag är imponerad! Här är vad jag tycker om denna vegetariska matkassen:

Det bästa med HelloFresh vegetariskt kassen

  • Ingen matlagningsstress

Det bästa med HelloFresh vegetariskt är att jag inte längre behöver tänka på vad jag ska laga till middag varje dag. Menyn planeras på förhand och ingredienserna levereras direkt till min dörr. Det sparar mig tid och minskar stressen i min vardag.

Ingen matlagnings-stress  när du använder HelloFresh vegetariskt kassen

Detta är inte såklart inte något speciellt för just den vegetariska kassen, utan något som är bra med alla matkassar från HelloFresh, men det är ändå värt att nämna.

  • Färska och hälsosamma ingredienser

Jag älskar att alla ingredienser i HelloFresh vegetariskt är färska och hälsosamma. Det är viktigt för mig att äta en balanserad kost, och med denna matkasse är det enkelt att göra det.

  • Gör det lätt att äta vegetariskt

Om du inte är van med att äta vegetarisk mat så kan det vara svårt att veta hur du ska börja. De flesta är vana med att någon form av animaliskt protein tar upp en tredjedel av tallriken, och när man tar bort det blir det svårare att äta rätt. Därför gillar jag verkligen att den vegetariska kassen från HelloFresh gör det enkelt för både erfarna vegetarianer, samt nybörjare, att äta goda och nyttiga vegetariska rätter.

Det mindre bra med HelloFresh vegetariskt kassen

  • Begränsade alternativ

Allt är tyvärr inte bra med vegetariskt kassen från HelloFresh, och det största problemet med den här kassen är att det inte finns så många recept att välja varje vecka. Veckan jag skriver den här texten till exempel så finns det bara fem recept att välja mellan, vilket betyder att om du beställer vegetariskt kassen i fem dagar så kan du inte byta ut någon middag.

Mina favoritrecept

Som jag nämnde tidigare så testade jag HelloFresh vegetariskt kassen i tre veckor, och under den tiden så kunde jag laga många riktigt goda middagar, och det bästa är att det inte var någon som jag inte tyckte om. Här är några av recepten som jag gillade lite extra, så att du lättare kan få en uppfattning om vad du kan förvänta dig av vegetariskt kassen.

Kryddig saag paneer-inspirerad grillost
saag paneer grillost från den vegetariska kassen från HelloFresh

Jag måste säga att receptet för ”Kryddig saag paneer-inspirerad grillost” verkligen var en höjdpunkt för mig när jag beställde den vegetariska kassen från HelloFresh. Det var enkelt att följa instruktionerna, och viktigast av allt så blev det riktigt gott. I rätten så ingick både ris och bröd (så inte rätt om du vill ha en glutenfri matkasse) vilket gjorde den riktigt mättande. Jag upskattar att det även ingick lite chiliflakes i kassen så att jag kunde få lite hetta i rätten, men som vanligt med HelloFresh så kan du enkelt skippa det starka om du vill.

Burrito på vegofärs
Burrito från den vegetariska kassen från HelloFresh

Ett annat recept jag verkligen gillade i men vegetariska HelloFresh kasse var Burrito på vegofärs. Även denna var lättlagad, och blev perfect som ett vegetariskt alternativ på ”taco torsdag”.

Men den var inte bara praktiskt, det var också riktigt gott! Vegofärsen var riktigt välsmakande och hade en bra konsistens, vilket gjorde att den passade perfekt tillsammans med alla de andra ingredienserna. Det var även en bra balans mellan de olika smakerna – allt från den milda risblandningen till de kryddiga jalapeñosen. Och när man rullade ihop allt till en burrito så passade allt perfekt inuti utan att ramla ut, tack vare den perfekta mängden av varje ingrediens som man fick med i kassen.

Sammanfattning

Som ni antagligen förstår från min recension så gillade jag verkligen ”Vegetariskt” kassen från HelloFresh. Den gör det väldigt enkelt att äta vegetarisk mat som inte bara är bra för hälsan och miljön, men som även smakar riktigt gott. Som vanligt med alla HelloFresh matkassar så har även denna ett bra pris, det är faktiskt den billigaste matkassen i Sverige. Det är utan att nämna den superstora rabatten på upp till 1357 kronor, vilket gör det riktigt enkelt för mig att rekommendera HelloFresh Vegetariskt kassen.

Testa HelloFresh Vegetariskt kassenAnvända knappen och spara upp till 1357 kr!