ICA sänker sina priser

ICA Sverige sänker priser på över 300 varor

ICA Sverige, landets största livsmedelsbutik med över 1 267 butiker och en marknadsandel på 36 procent, har meddelat att man kommer att sänka priserna på över 300 varor med mellan 5 och 25 procent. Prisjusteringen träder i kraft den 11 april och gäller i minst två månader.

Meddelandet kommer efter att Coop och Lidl nyligen gjort samma sak, men betyder det att det nu är ett priskrig?

Bra eller bara tom PR?

ICA har inte gått ut med exakt vilka varor som sänks i pris, se det är svårt att veta hur står påverkan detta kommer att ha i det stora hela. Men då alla stora matkedjor har aviserat prissänkningar så vet vi att de har insett att kunderna inte längre accepterar vilka priser som helst, vilket kommer göra det svårare för dem att genomföra höjningar i framtiden.

LIDL, Coop och Willys har redan sänkt priserna på sina varor, och även fast det är långt ifrån alla varor som har sänkts i pris så ser vi fortfarande det som något positivt. Om ICA då genomför sänkningen på liknande sätt som sina konkurrenter så är det bara bra för kunderna!

Är det nu mindre värt med billiga matkassar?

Det är inte bara varorna i matbutikerna som har har ökat i pris, det är tyvärr även så att matkassar har blivit dyrare. Men det positiva är att priserna på matkassar inte har ökat i samma takt som i vanliga matbutiker på grund av högre marginaler och större konkurrens. Men nu med de senaste sänkningarna, är det mindre värt att välja en av de billigaste matkassarna?

Säkningarna är riktigt bra för alla hushåll som har det tufft, och även fast det bara gäller ett fåtal produkter så blir billiga matkassar mindre värda att köpa. Dock så är matkassar bra för mer än bara priset, de underlättar vardagen och ger många bra ideer på recept till middagen. Du kan även få stora rabatter när du köper en matkasse, just nu får du till exempel 50% rabatt på din första kasse från Middagsfrid, vilket gör den till mycket billigare än att handla i butiker!

I slutändan är det upp till dig att välja om det är okej att betala några kronor extra för att underlätta vardagen, eller om du är okej med att planera middagarna och handla själv.

Relaterade inlägg

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer