Bild på Libanesisk Baba Ghannouge till tacos

Libanesisk Baba Ghannouge till tacos

Baba Ghannouge, en smakrik och kremig aubergineröra, är en perfekt bas för att ta dina tacos till nästa nivå. Denna röra, populär i hela Mellanöstern och med variationer i exempelvis Grekland och Italien, består främst av rostad aubergine, tahini, vitlök, persilja, spiskummin, citron, vinäger, salt och peppar. Dess mångsidighet gör den till en utmärkt ersättare för traditionell tomatsås i tacos.

För att skapa en unik taco-upplevelse, börjar vi med att bre en generös klick av Baba Ghannouge på ett hembakat tacobröd. Detta ger en djup och intressant smakprofil som kompletterar andra fyllningar. För köttfärsen, föreslår jag att blanda i röda linser. Dessa linser inte bara berikar konsistensen, utan ger också en hälsosam, vegetarisk touch.

För att balansera smakerna, kan du lägga till hemlagad guacamole, som ger en krämig och fräsch kontrast. En skiva burkananas kan vara pricken över i, och bidra med en söt och fruktig note. För att fullända din taco, överväg att utesluta isbergssalladen och istället lägga till andra färska örter eller grönsaker som komplement.

Recept på Libanesisk Baba Ghannouge till Tacos:

  1. Börja med att rosta auberginer i ugnen tills de är mjuka och skinnets färg ändrats. Låt dem svalna och ta sedan bort skinn.
  2. Mos auberginerna och blanda med tahini, pressad vitlök, hackad persilja, spiskummin, citronsaft, vinäger, salt och peppar. Justera kryddningen efter smak.
  3. För tacobröden, följ ett standardrecept men överväg att tillsätta lite olivolja och örter för extra smak.
  4. Till köttfärsen, blanda nötfärs med kokta röda linser, och krydda med taco-kryddblandning.
  5. Montera tacos genom att först lägga Baba Ghannouge, följt av köttfärs, guacamole och avsluta med en skiva burkananas.

Denna kombination av traditionella mexikanska smaker med en libanesisk twist skapar en unik och spännande matupplevelse. Genom att införa Baba Ghannouge i dina tacos, ger du dem en distinkt och minnesvärd smak som kommer att imponera på alla som provar dem.

Relaterade inlägg

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer