Linas Matkasse Recension

Den bästa matkassen i Sverige?

Linas matkasse

Om du klickar på knapparna på vår sida så kan vi ibland få en kommission helt utan kostnad för dig.

Du har säkert hört talas om Linas Matkasse tidigare. Det är den där spännande tjänsten som sägs skicka sunda och snabbfixade måltider direkt till din dörr varje vecka. Men hur är det egentligen med en matkasse när man inte kan bestämma och välja allt själv. Kommer rätterna vara tråkiga eller informiga, kommer man få hem trötta råvaror, eller är det helt enkelt alldeles för dyrt? Läs vidare och se mina upplevelser av Linas Matkasse!

Så, jag bestämde mig så klart för att kasta mig in i äventyret och prova Linas klassiska och inspirerande matkasse. Det ska vara en perfekt blandning av välkända smaker och spännande överraskningar. Jag ville se om denna matkasse kunde övervinna matälskaren i mig. Och, utan att dra ut på det längre, är Linas Matkasse verkligen värd en chans?

Är Linas Matkasse bra?

Så, är Linas Matkasse fantastisk, eller är det bara bra marknasföring? Jag kan med glädje säga att jag blev mer än nöjd med min Linas Matkasse-upplevelse! Varje måltid var kärleksfullt förpackad och smakade som om de hade tänkt på varenda detalj. Varje vecka bjuder Linas Matkasse på hela 80 nya recept, så tristessen var som bortblåst. Mina smaklökar dansade av glädje!

Smak, check! Och de är inte bara smaskiga utan också nyttiga och mättande. Dessutom tog det aldrig över en timme för mig att laga till dessa läckerheter (och jag brukar vara rätt seg när jag lagar mat, måste jag erkänna).

Något för alla

Linas Matkasse har något för alla, och då menar jag verkligen alla. De har kassar för barnfamiljer, vegokassar, glutenfria alternativ och ännu fler. Det bästa är att alla kassar är anpassningsbara, så du kan skräddarsy matkassen efter dina smaker och önskemål genom att byta ut recepten du får varje vecka. Är dina barn inte förtjusta i svamppasta? Byt ut det mot kötbullar istället!

Många råvaror från lokala gårdar

Nu till det riktigt häftiga – Linas Matkasse älskar närproducerat! De samarbetar med lokala bönder och producenter för att säkerställa toppkvalitet på råvarorna. De är också en av de få som satsar på svenskt kött som kyckling och kalkon. Jag måste säga, detta är sånt som gör dem speciella och jag hoppas verkligen att fler hakar på deras gröna initiativ.

Linas Matkasse pris

Priserna då? Det är värt det enligt mig, men kanske inte för dig om du bara väljer den minsta kassen. Du måste tänka på att när det kommer till matkassar så är fler recept per vecka är ekonomiskt smart. För 649 kronor får du en kasse med tre recept för två personer, vilket betyder att varje portion landar på ungefär 108.17 kronor, lite dyrt.

Nu till mitt smarta drag: Jag valde en större kasse med fem recept för fyra personer, trots att vi bara är två hemma. Kassen kostade 1099 kronor, men priset per portion dök plötsligt ner till 54.95 kronor. Resterna som blev över funkade gallant att äta till lunch dagen efter, så inget matsvinn! För att sätta priset i perspektiv är 55 kronor bara 10 kronor mer än en billig fryspizza, och dessa måltider är ju tusen gånger godare och bättre för dig!

Linas Matkasse rabatter

Och nu till det roliga: Rabatter hos Linas Matkasse! Som ny kund kan du spara en rejäl slant. Jag snappade åt mig en fantastisk 30% rabatt på tre kassar. Resultatet? Bara 38.46 kronor per portion! Billigare än en fryspizza – hur bra är inte det?

Linas Matkasse

4.8 av 5
kr659kr461.3
Linas Matkasse logga

Sammanfattningsvis så är Linas Matkasse är verkligen ett underbart sätt att njuta av sunda, snabba och smaskiga måltider utan att behöva stressa runt i butiker. Med deras fina nykundsrabatt tycker jag absolut att du borde ge dem en chans, åtminstone en månad. Med allt medräknat så kan jag inte annat än ge Linas Matkasse det nästan perfekta betyget 4,8/5, det är bara de lite dyra småkassarna som drar ner betyget. Klicka nedan för att ta del av rabatten om du är intresserad av att testa Linas Matkasse!

Och om du är nyfiken på andra åsikter, kan du enkelt kika på vad andra matälskare har tyckt om Linas Matkasse genom att klicka på den andra knappen nedan. Smaklig måltid!

Pris
4.4 av 5
Linas Matkasse är en inte den billigaste matkassen.
Kvalitet
5 av 5
Kvaliteten på råvarorna är lika bra som om du köper själv i butik!
Valmöjligheter
5 av 5
Du kan välja mellan över 80 recept varje vecka!
Leverans
4.6 av 5
Du kan välja att få leverans olika tider och dagar.

Det bästa med Linas Matkasse

Många recept varje vecka
Du kan välja mellan 80 recept!
Lokala råvaror
Bra för miljön och svenska bönder
Många kostalternativ
Många matkassar för olika koster
Linas Matkasse Fakta
Lanserad2011
Hemsidalinasmatkasse.se
Pris per matkasse659-1099 kronor
Pris per portion55-110 kronor
Rabatt: 50% på din första kasse med vår knapp
Fördelar
Bra för miljön
Stor flexibilitet
Generös rabatt
Nackdelar
Linas Matkasse är lite dyrare än vissa andra, men du får verkligen vad du betalar för
Testa Linas MatkasseSpara 30% om du är en ny kund!
?

Vanliga frågor om Linas Matkasse

Priserna på en matkasse varierar från 649-1099 kronor, beroende på hur många portioner du vill ha i varje matkasse. Portionspriset varierar från så lite som 54.95 kronor per portion till 109.83 kronor. Detta är dock utan att använda någon rabatt, (om du använder vårt prova på erbjudande så sparar du 30%).

Ja, du kan få 30% rabatt på dina 3 första matkassar hos Linas Matkasse genom att använda vår länk, och sen fylla i koden NYKUND_2023AFF.

Nej, du kan säga upp din prenumeration när som helst utan extra avgifter.

Linas Matkasse kan leverera till nästan hela Sverige. Om du vill ta reda på om de kan leverera direkt till dig så kan du gå till linasmatkasse.se och skriva in din adress på steg tre i registreringen.

Leveransen ingår alltid i priset, så du kommer inte att få en högre kostnad än vad du ser först.

Du kan välja att få din matkasse levererad varje eller varannan vecka, antingen på söndagar kl. 16-22 eller på måndagar kl. 17-22.

Linas Matkasse använder så ofta det går svenska närodlade grönsaker. De levererar även enbart svensk kyckling, kalkon och kött, med undantag för regionsspecifika delikatesser såsom prosciutto.

Ja, Linas Matkasse erbjuder en vegansk kasse som är fylld med olika växtbaserade recept och ingredienser. Recepten är utformade för att du ska få i dig all näring du behöver utan att äta djurprodukter.

Ja, Linas Matkasse har en glutenfri kasse. Den innehåller recept och ingredienser som är helt glutenfria, så att du kan njuta av goda måltider utan att behöva oroa dig för att dina kost-restriktioner.

Testa Linas MatkasseSpara 30% om du är en ny kund!

Läs andra användares omdömen om Linas Matkasse!

guest
4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Andreas
Andreas
Gäst
7 månader sen
Betyg :
     

Min erfarenhet med Linas Matkasse har varit väldigt positiv. Jag älskar variationen i rätterna och de färska ingredienserna. Det har verkligen hjälpt mig att testa nya recept och utöka min matlagningsrepertoar. Jag är så nöjd att jag gav det en chans!

Rekommenderar du matkassen?
Ja
Emma
Emma
Gäst
9 månader sen
Betyg :
     

Hej!

Testade Linas Matkasse efter att jag läste den här recensionen, och jag har varit en nöjd kund sedan dess! Hade HelloFresh tidigare, men Linas Matkasse hade just då en matkasse med mat från Japan som jag verkligen ville testa, så jag valde att byta i en vecka. Om jag ska jämföra dem så är de båda väldigt lika, men Linas Matkasse har lite bättre kvalitet.

Mvh,
Emma

Rekommenderar du matkassen?
Ja
Testa Linas MatkasseSpara 30% om du är en ny kund!

Innehållsförteckning

Långt test och recension om Linas Matkasse

Om du vill ha alla små detaljer om Linas matkasse innan du bestämmer dig för om du vill testa dem så kan du fortsätta läsa den här sidan. Jag har skrivit i detalj om vilka olika kassar Linas Matkasser erbjuder, hur du beställer en kasse, och mycket mer!

Vad är Linas Matkasse?

Linas Matkasse är en svensk leveransservice för matkassar som skickar med både recept och matvaror i sina kassar. Recepten är varierade, snabbtillagade och hälsosamma, vilket gör att du kan laga läckra måltider inom 30 minuter (20 minuter om du väljer deras enkel och snabblagad kasse). Detta är i alla fall saker som Linas Matkasse själva påstår, men det vi vill ta reda på i den här recensionen är om det verkligen stämmer. Är Linas Matkasse ett självklart val av matkassar, eller bör du välja en av de många andra leverantörerna på den Svenska marknaden? Läs vidare så svarar vi på den frågan, och många fler.

Hur Linas Matkasse fungerar

Linas Matkasse fungerar på samma sätt som de flesta andra matkasseleverantörerna i Sverige. Det är bara att gå till deras hemsida och skapa ett konto (mer om det lite längre ner), efter att du har gjort det så väljer du vilken kasse du vill ha, samt hur många recept och portioner du vill ha varje vecka.

Veckan innan din matkasse levereras får du ett mejl och ett sms med veckans meny samt mer information om din kommande leverans. Här kan du se vad för basvaror du behöver ha hemma för att laga de recept som kommer (som salt, peppar, olja o.s.v.), du hittar energiinnehåll på de olika recepten och innehållet i kassen. Kort sagt allt du behöver för att förbereda dig för din matkassevecka.

Du kan välja mellan nio olika matkassar, och om något i kassen inte faller dig i smaken kan du byta ut recept mot en av de 80 recepten Linas Matkasse erbjuder varje vecka. Genom att de erbjuder den här valmöjligheten så tror vi att alla, vare sig smakpreferenser eller kost-restriktioner, kan hitta något de gillar.

De här tiderna levererar Linas Matkasse

När du har valt din matkasse väljer skriver du sedan in din adress och väljer ett leveransdatum (antingen varje vecka eller varannan vecka), och så får du din matkasse levererad direkt till din dörr.

Linas Matkasse kommer på kvällen, antingen på söndag (kl. 16-22) eller på måndag (kl. 17-22). Vi skulle gärna se att de hade fler leveranstider och dagar, men med dessa tider så kommer de flesta svenskar att kunna få sin matkasse utan problem.

Hur Linas Matkasse levereras

En sak vi verkligen uppskattar med Linas Matkasses leveranser är att de skickar ett SMS dagen innan med en mer exakt tid när din matkasse kommer levereras. Matkassen lämnas utanför din dörr, och du får ett SMS om att den har lämnats. Vi rekommenderar att du tar in den så fort som möjligt, men du behöver inte känna din fängslad i ditt eget hus bara för att matkassen kommer att komma under kvällen.

De största fördelarna med Linas Matkasse

Under de veckorna vi använde Linas Matkasse så fann vi flera fördelar med att använda dessa matkassar, både jämfört med att handla vanligt i en butik, men även jämfört med andra matkassar.

Man slipper butiksstressen

Den största fördelen med att använda matkassar är att man slipper stressa i affären och kämpa för att komma på nyttiga och goda middagar. Linas Matkasse, men också andra leverantörer, tar hand om det åt dig, så allt du behöver göra är att lägga in din beställning och vänta tills den levereras-

Alla ingredienser är färska

En stor fördel med just Linas Matkasse är att de använder färska ingredienser och råvaror i sina matkassar. Detta är inte något vi kan ta för givet då vi har upplevt att vissa andra matkassar packar med sämre råvaror för att spara pengar.

Ett stort antal matkassar att välja mellan

Som vi nämnde tidigare så har Linas Matkasse nio olika matkassar att välja mellan. Med dessa matkassar så har de täckt nästan alla preferenser och kostbehov som deras kunder kan tänkas ha.

80 nya recept varje vecka

En annan bra sak med Linas Matkasse är att de erbjuder hela 80 nya recept varje vecka. Det betyder att du aldrig kommer att bli uttråkad av de rätter som erbjuds, och att Linas Matkasse också kommer att kunna tillgodose alla nya mattrender som dyker upp.

Tydligt markerat vad recepten innehåller

Vi testade inte själv Linas Matkassar som var gjorda för specialkost, men vi kollade igenom recepten som de erbjöd, och en sak som slog oss var hur tydligt markerat allt var. På bara några sekunder se vilka allergener som recepten innehöll. Och det var även tydligt märkt om recepten var exempelvis glutenfria eller veganska. Detta är inte något som alla matkassetjänster gör, så vi måste berömma Linas Matkasse för att de har gjort det så tydligt.

Stor rabatt för nya kunder

Rabatten på 30% för nya kunder är självklart inte något som kommer fortsätta att vara ett plus efter att du har använt den, men det gör det mycket enklare att ge Linas Matkasse ett försök. Faktum är att med rabatten så är det en riktigt stor chans att man kommer att spara pengar på att använda Linas Matkasse i en månad, i alla fall gjorde vi det med stor marginal.

Det här bör Linas Matkasse förbättra

Det finns, som ni kan se, mycket vi tycker om med Linas Matkasse, och det bra överväger definitivt det dåliga, men det finns två saker som vi önskar att du kunde förbättra. Och om de kan förbättra dessa saker så skulle vi säga att Linas Matkasse är den bästa matkassen i Sverige för de flesta människorna. Så vad är då sakerna vi vill att de förbättrar?

Sänkt pris på de billigaste matkassarna

Om du väljer fler portioner när du väljer en matkasse så är Linas Matkasse väldigt prisvärt, speciellt om du är en ny kund och använder rabatten. Dock så är matkassarna med det minsta antalet portioner ganska dyra. Vi skulle vilja se att de kan sänka priset något så att priset per portion kan vara under 90 kronor.

Utöka leveransdagarna och tiderna

Vi skulle uppskatta om Linas Matkasse kunde erbjuda leverans under en till dag på veckan, exempelvis på torsdagen så att man kan laga recepten under helgen istället. Om man även fick möjligheten att få leveransen under förmiddagen så skulle det kunna underlätta kraftigt för de som jobbar kvällar och nätter.

Linas Matkasse pris

Linas Matkasses priser varierar beroende på storlek och antal portioner som du väljer. Den minsta kassen innehåller tre måltider för två personer, totalt sex portioner, till ett pris av 659 kronor (eller 109.83 kronor per portion). Den största kassen har fem måltider för fyra personer, det vill säga 20 portioner, och kostar 1099 kronor (eller 54.95 kronor per portion). Dessa priser är exklusive vårt prova på erbjudande.

Linas Matkasse rabatt

För nya kunder erbjuder Linas Matkasse en rabatt på 30% på de tre första kassarna. Det innebär att du kan betala 461.30 kronor (81,86 kronor per portion) för den minsta kassen och 769.30 kronor (bara 38.46 kronor per portion!) för den största kassen. Du kan enkelt använda prova på perioden genom att klicka på den här länken ”www.linasmatkasse.se”.

Olika kassar hos Linas Matkasse

Om du blir kund hos Linas Matkasse så kan du välja en av deras nio färdiggjorda kassar. Du kan välja både kassar som är för specifika koster, exempelvis vegan, glutenfri eller laktosfri, och kassar som passar vissa livsstilar eller smaklökar som exempelvis barnfamilj kassen. Kom ihåg att Linas Matkasse även skapar 80 recept varje vecka, så om det är något i kassen du väljer som du sen vill byta ut så är det bara att göra det. Här kommer lite mer information om varje kasse som du kan välja hos Linas Matkasse.

OBS. Vi har inte själva testat matkassarna för specialkost, men en bekant till oss (Emma) har testat tre av matkassarna för specialkost som Linas Matkasse erbjuder. Dessa kassar är den vegetariska, den veganska samt den glutenfria, och hon har mycket gott att säga om alla tre. Vi kommer dela med oss av hennes åsikter här nedan.

Allmän information om alla Linas matkassar

Innan vi går igenom specifikt vad varje matkasse innehåller så vill vi bara säga att du kan mixa dem hur mycket du vill. Beställer du till exempel Linas matkasse för barnfamiljer så finns det inget som stoppar dig från att byta ut alla recepten i den till vegetariska recept om de ser godare ut. Matkassen är bara för att du ska ha en bas, så att om du missar att ändra recepten någon gång kommer du ändå att få en kasse som passar dig.

Linas Matkasse vegetariskt

Linas vegetariska matkassar är fylld med säsongens grönsaker, färska örter och goda ingredienser så att du kan skapa läckra måltider utan att behöva äta kött. När vår vän Emma testade den vegetariska kassen så fanns det 23 vegetariska recept att välja mellan, så hon hade aldrig svårt att hitta något som hon gillade.

Linas Matkasse vegan

Den veganska kassen är väldigt ny, och lanserades så sent som i slutet av augusti 2022. Med den här kassen kan du förvänta dig att hitta goda recept som är helt fria från animaliska produkter. Emma sa att hon blev ganska förvånad över kvaliteten på maten hon fick i den här lådan. Enligt henne så var maten hälsosam, nyttig, och bäst av allt var den, enligt henne, god och varierad. Annars kan det ofta finnas risk att den veganska maten blir lite enformig.

Linas Matkasse glutenfri

Till sist provade Emma den glutenfria kassen. Hon sa att recepten hon fick var alla mycket goda och att hon inte hade behövt äta något som var alltför bearbetat eller konstgjort i smaken. Dessutom fanns det en fin variation av recept så att hon inte blev uttråkad av sina måltider. Hon uppskattade också att recepten var uppbyggda från grunden för att vara glutenfria, och inte bara glutenfri pasta eller glutenfritt bröd. När Emma testade den glutenfria kassen från Linas Matkasse så fanns det även stor variation i recepten då det var hela 22 glutenfria måltider hon kunde välja bland.

På det hela taget tyckte vår vän Emma att Linas Matkasse var ett bra sätt att se till att hon åt hälsosamma, balanserade måltider utan att behöva kompromissa med smaken.

Linas Matkasse laktosfri

Linas Matkasse erbjuder även ett laktosfritt alternativ, så om du eller någon du känner har en intolerans mot mejeriprodukter kan detta vara den perfekta lösningen. Recepten i denna kasse är självklart fria från laktos, så du behöver inte oroa dig för obehag efter att ha ätit.

Linas Matkasse viktväktarna

Om du vill gå ner i vikt kan en kasse som är skapad med hjälp av viktväktarna vara en bra lösning. Den är fylld med lätta måltider som är fulla av smak men ändå kalorisnåla. Dessutom innehåller recepten näringsinformation så att du lättare kan följa dina framsteg. Om du även är medlem i viktväktarna så står det tydligt hur många ”Points” varje recept innehåller.

Linas Matkasse barnfamilj

Om du har en familj med yngre barn så förstår du hur svårt det kan vara att hitta något som både de vuxna, samt barnen kan gilla. Här kan Linas Matkasse för barnfamiljer vara perfekt för dig. Den är fylld med recept som är lätta att göra och som både barn och vuxna kommer att älska.

I den här kassen så finns allt från klassiska recept som köttbullar med brunsås och potatis till lite mer spännande saker som en tacoplåt med fetaost, mangosallad och tortillabröd. I skrivande stund så finns det även 16 olika recept att välja mellan, så du kan själv bestämma vilka recept du tror passar din familj.

Linas Matkasse klassiskt och inspirerande

Det är den här kassen som vi själva kommer tillbaka till varje gång vi vill testa Linas Matkasse igen. Här hittar du säsongsbetonade ingredienser, klassiska recept och nya smaker som gör matlagningen ännu roligare. Denna matkasse har vår vän Emma också provat, och hon sa att även om hon var mycket nöjd med alla kassar hon provat från Linas Matkasse, så var den här kanske hennes favorit.

Linas Matkasse enkelt och lättlagat

Den här kassen är speciellt bra för alla barnfamiljer som både har lite kräsna barn, samt känner att de har ont om tid att laga mat på vardagarna. Alla recept tillagas med enkla ingredienser och tillagningstiden är vanligtvis under 20 minuter. Oftast tar det även mindre än 5 minuter att förbereda innan matlagningen, t.ex. så kanske du bara behöver skala potatis.

Linas express matkasse

Att laga en läcker, hemlagad måltid under en hektisk vardag kan verka skrämmande. Men med Linas express matkasse så får du snabba och enkla vardagsmiddagar som är klara på bara 20 minuter. Så du behöver du inte avstå från en fantastisk hemlagad måltid ens under de mest hektiska dagarna. Den här matkassen är smart då den innehåller genvägar som färdighackade ingredienser, färdiga såser och färre steg än de flesta traditionella recept så att du kan få en god middag snabbare än vad det tar att beställa hämtmat.

Övriga kassar från Linas Matkasse

Efter att du har valt en middagskasse från Linas Matkasse kan du komplettera den med frukost, mellis eller skafferivaror. Vi uppskattar verkligen att vi har den här möjligheten då vi nästan aldrig behöver gå och handla. Vi väljer bara någon frukost, samt några saker att ha i skafferiet som vi kommer att behöva till veckans recept. Dock så skulle vi gilla om vi kunde köpa enbart en melliskasse så som Middagsfrid låter oss göra.

Hur du börjar använda Linas Matkasse

Att registrera sig och välja en kasse från Linas Matkasse är otroligt enkelt, och tar inte mer än några minuter.

Gå till deras hemsida

Du måste självklart börja med att gå till linasmatkasse.se för att kunna beställa en matkasse från dem.

Klicka på knappen ”Beställ matkasse”

På startsidan så kommer du att se en lila knapp där det står ”Beställ matkasse”, klicka på den för att påbörja registreringsprocessen. Om du använder en av våra knappar eller länkar så är ditt prova på erbjudande redan aktiverat.

Välj matkassen du vill ha

Du får nu möjligheten att välja matkassen du är mest intresserad av, det finns även en liten text på sidan som beskriver varje matkasse. Kom ihåg att du kan byta alla recept, och till och med byta matkasse, så du behöver inte känna någon press att välja den perfekta kassen nu.

Välj antal personer och middagar

Nu har du möjligheten att välja hur många portioner och middagar som du vill ha. Även detta går att ändra från vecka till vecka om du vill.

Skapa ditt konto

Skriv in din e-post adress och välj ett lösenord.

Skriv in din adress

Nu måste du skriva in adressen dit du vill få din matkasse levererad. När du har gjort det kan du se vilken dag som Linas Matkasse kan leverera till dig.

Linas Matkasse, eller ett annat alternativ?

Nu när vi har gått igenom nästan allt om så är den stora frågan, bör du välja Linas Matkasse, eller bör du välja en kasse från en av deras konkurrenter? Svaret på den här frågan beror lite på vad du personligen är utefter i en matkasse, men vi kommer att jämföra Linas Matkasse med några andra matkassar så att du kan bilda din egen uppfattning.

Valfrihet

Om du vill ha en matkasse som ger dig mest mest valfrihet så är Linas Matkasse det självklara valet, här får du välja mellan nio matkassar och 80 recept varje vecka. HelloFresh, som vi också tycker är en av de bästa matkassarna i Sverige, har bara sex kassar att välja mellan, och enbart 18 recept varje vecka.

Ett annat bra alternativ skulle kunna vara Middagsfrid, med den kassen så får du välja mellan sju vanliga matkassar, men du kan också beställa en frukt eller mellis kasse istället. Detta gör dem till ett bra komplement, men eftersom Linas Matkasse redan erbjuder dessa saker så finns det ingen anledning att köra båda.

Sist kan vi nämna better feast, denna matkasse har många färre alternativ, enbart fyra matkassar och nio recept per vecka. Men det som gör så att better feast sticker ut är deras fokus på att leverera maträtter som är nästintill färdiglagade, du behöver bara värma upp dem.

Pris

Det är när det kommer till priset som Linas Matkasse tappar lite mot konkurrenterna. Som vi nämnde tidigare så är den billigaste du kan köpa hos Linas Matkasse 659 kronor, priset per portion är då hela 109.83 kronor. Portionspriset kan dock minska till så lite som 54.95 kronor om du väljer en större kasse. Så hur mycket kostar andra matkassar?

Vi börjar med HelloFresh igen, vilket är den billigaste matkassen i Sverige. Deras billigaste matkasse kostar 569 kronor, 94,83 kronor per portion, vilket är ganska mycket billigare än Linas Matkasse. Dock så närmar sig priserna varandra om du väljer en större kasse, och portionspriset för en stor kasse är 49.45, bara fem kronor billigare än Linas Matkasse.

Om vi kollar på Middagsfrid igen så kan vi se att den billigaste kassen är 569 kronor, det är dock veganska kassen, och kassen med kött kostar 599 kronor, eller 99.83 kronor per portion. Middagsfrid fortsätter även hålla sig mellan HelloFresh och Linas Matkasse när man ser på det billigaste portionspriset, vilket är 49.95 kronor.

Vilken bör du välja?

Baserat på de här jämförelserna så tycker vi att det finns två bra val. Om du vill köpa en av de större matkassarna så tycker vi att Linas Matkasse är värt det hela tiden. Den är lite billigare, men har många fler valmöjligheter och har riktigt fräscha och goda recept. Om du å andra sidan vill beställa den minsta kassen så kanske HelloFresh är bättre för dig. Du får inte lika många val, men du sparar hela 15 kronor per portion. Dock om du väljer den här vägen så kanske det rent ut av är bättre att handla mat online, du tappar lite av bekvämligheten, men du sparar mycket pengar.

Är Linas Matkasse värt att beställa?

Linas Matkasse är definitivt värd att beställa, i alla fall enligt oss! Du får färska säsongsråvaror, klassiska recept och nya smaker som gör matlagningen ännu roligare. Matkassarna är dessutom enkla och lätta att förbereda, så även om du inte är snabb på att laga mat kan du ha en läcker middag klar på mindre än en timme. Dessutom innebär bekvämligheten med att få frukost- och skafferiartiklar levererade som en del av lådan att du inte behöver gå och handla för att köpa dessa saker. Så om du letar efter ett enkelt sätt att njuta av hemlagad mat utan allt krångel, är Linas Matkasse definitivt värt att testa, speciellt när du får 30% rabatt på dina första tre kassar!

Mina artiklar om Linas Matkasse