Mathem Recension

Det bästa sättet att handla mat online?

Visar vilken logga Mathem har


Mathem lovar mycket, men levererar de verkligen? Är de bättre än att handla i butik? Och är de den bästa matbutiken online? Detta är frågor jag ställde mig själv när jag började använda Mathem för mina matinköp. Genom denna recension tar jag dig med på min upptäcktsresa – från att utforska deras hemleveranstjänst till att granska deras produktsortiment och priser. Följ med för att få svar på dessa frågor och för att se om Mathem verkligen står upp till sitt rykte som en game-changer inom online matshopping.

I den här recensionen kommer jag att dyka djupare in i mina egna erfarenheter av att använda Mathem, och utforska både de positiva aspekterna och de områden där det finns utrymme för förbättring. Låt oss börja resan och se om Mathem verkligen kan revolutionera vår matshopping online.

Mathems pris

När det gäller prissättning, befinner sig Mathem i en intressant position. Jag har jämfört kostnaderna för att handla hos Mathem med de hos en traditionell fysisk butik, och det som slår mig är hur nära Mathem ligger i pris, trots att de erbjuder en helt annan nivå av bekvämlighet. Denna upptäckt var en positiv överraskning för mig, eftersom det ofta finns en uppfattning om att bekvämligheten av hemleverans kommer med en högre kostnad.

Visar priserna på olika varor på Mathem.se

En annan aspekt som imponerade på mig var Mathems transparenta prisstruktur. Det finns inga dolda avgifter; du ser exakt vad du betalar för varje artikel. Detta, kombinerat med regelbundna erbjudanden och rabatter, gör Mathem till ett kostnadseffektivt alternativ för den som vill skära ner på tiden och energin som krävs för att handla mat fysiskt.

För mig personligen väger bekvämligheten av att få maten levererad direkt till min dörr upp för den minimala prisskillnaden jämfört med fysiska butiker. Jag sparar tid och energi, vilket i mina ögon är värdefullt. Dessutom, med Mathems flexibilitet i att välja exakt vad jag vill ha, utan att behöva gå förbi massa godishyllor, slipper jag impulsköp och kan hålla mig till min budget.

Sammanfattningsvis erbjuder Mathem en prisvärd lösning för den moderna konsumenten. Det är en tjänst som kombinerar det bästa av två världar – konkurrenskraftiga priser och hemleveransens bekvämlighet.

Nykundsrabatt hos Mathem – En Varm Välkomst

Mathem välkomnar nya kunder med öppna armar och en attraktiv rabatt. Som ny kund får du 100 kronor i rabatt på ditt första köp över 750 kronor om du använder koden NY100KR (eller går till Mathem genom min länk ;)). Denna nykundsrabatt är ett utmärkt sätt att uppmuntra förstagångsköpare att prova på deras tjänst.

För mig var detta en trevlig bonus som gjorde min första upplevelse med Mathem ännu bättre. Det är en smart gest som visar Mathems engagemang i att skapa en positiv första upplevelse för nya användare.

Men det slutar inte där. Även för alla återkommande kunder finns det mycket att uppskatta. Som jag nämnde tidigare så har Mathem kontinuerliga erbjudanden och rabatter på ett brett sortiment av varor. Detta gör att även existerande kunder regelbundet kan dra nytta av trevliga rabatter. För mig är detta en påminnelse om att Mathem inte bara är en engångsupplevelse, utan ett riktigt alternativ till fysiska butiker.

Är Mathem bra?

Min personliga upplevelse med Mathem har varit väldigt positiv. Det som sticker ut mest med Mathem för mig är deras mångsidighet och användarvänlighet. Som en omfattande onlinebutik för matvaror, erbjuder de ett brett utbud som inte bara inkluderar mat och dryck, men också hushållsprodukter, apoteksvaror och till och med produkter för husdjur (inga fler tunga påsar med kattsand för mig inte!). Det breda sortiment gör det möjligt för kunder som mig att handla allt under ett och samma tak – en funktion som sparar både tid och energi.

Dessutom är Mathems plattform, både via webben och deras mobilapplikation, extremt användarvänlig. Jag uppskattar särskilt deras sökfunktion och hur enkelt det är att navigera bland olika kategorier. Det gör shoppingupplevelsen smidig och effektiv, vilket är något jag alltid uppskattar i en onlinebutik. Med konkurrenskraftiga priser och regelbundna rabatter, har Mathem lyckats skapa en balans mellan kvalitet och prisvärdhet som tilltalar både nya och återkommande kunder.

Det bästa med Mathem

 1. Priserna – Konkurrenskraftiga och ofta jämförbara med fysiska butiker.
  • Mathems priser är ofta lika bra som i vanliga matbutiker, vilket gör det till ett prisvärt alternativ för matinköp online.
 2. Sökfunktionen – Effektiv och användarvänlig.
  • Med sökfunktioner som är lätta att använda, kunde jag snabbt hitta exakt vad jag letar efter, vilket förenklar inköpsprocessen. Jag kunde till exempel visa enbart laktosfria alternativ när jag skulle laga mat till en laktosintolerant kompis.
 3. Utbudet – Bred och mångsidig produktkatalog.
  • Från matvaror och hushållsprodukter till apoteksvaror och djurmat, erbjuder Mathem ett imponerande sortiment som täcker alla mina tänkbara behov.
 4. Inspirerande recept – Tusentals tillgängliga recept.
  • Mathem erbjuder en uppsjö av kreativa och inspirerande recept, vilket gör det enkelt för mig att prova nya rätter och matidéer.
 5. Fyndhörna – Reguljära rabatter och specialerbjudanden.
  • Jag kunde ofta dra nytta av Mathems ”fyndhörna”, där produkter ofta säljs till nedsatta priser, vilket ger ännu bättre värde för pengarna.
 6. Hemleverans – Bekväm leverans direkt till dörren.
  • Mathem erbjuder snabb och bekväm hemleverans, vilket sparade mig mycket tid och ansträngning.

Vad kan Mathem förbättra?

Här är en lista över några områden där jag personligen tycker att Mathem kan förbättra sig:

 1. Utökat leveransområde – Nå ut till fler människor.
  • Mathem når redan ut till över hälften av sveriges hushåll, men jag tror att det är andra halvan som de inte når till som skulle uppskatta att handla mat online extra mycket. Du kan hitta om Mathem levererar till dig på deras hemsida (mathem.se) utan att skapa ett konto.
 2. Förpackningsmaterial – Minskad användning och mer miljövänliga alternativ.
  • Jag har märkt att vissa produkter är överförpackade. Att minska mängden förpackningsmaterial och övergå till mer hållbara alternativ skulle vara ett steg mot en mer miljövänlig shoppingupplevelse.

Dessa förslag är baserade på min egen erfarenhet och skulle, enligt min åsikt, bidra till att göra Mathem ännu bättre och mer kundfokuserat.

Bör du testa Mathem? – Min personliga rekommendation

Så, bör du testa Mathem? Enligt mig så är det nästan ett garanterat ”JA!”. De gör så många saker bra, och har verkligen förenklat min vardag. Kolla längre ner för att se vilket betyg jag har gett till Mathem!

ExpanderaMindre

Mathem

4.9 av 5
kr800kr600
Visar vilken logga Mathem har

Efter att ha använt Mathem under en längre period har jag kunnat bilda mig en helhetsbild av deras tjänst och dess värde i min vardag. Mathem står ut som en av de mest bekväma och användarvänliga online matbutikerna jag har upplevt. Med deras omfattande utbud av högkvalitativa produkter, inklusive närproducerade och ekologiska alternativ, har de gjort det möjligt för mig att handla allt jag behöver från bekvämligheten av mitt hem.

Deras system för hemleverans har sparat mig mycket tid och ansträngning, speciellt under de tillfällen då jag inte har möjlighet att besöka en fysisk butik. De konkurrenskraftiga priserna, kombinerat med regelbundna erbjudanden och rabatter, gör Mathem till ett prisvärt alternativ jämfört med traditionella matbutiker.

Jag uppskattar även Mathems engagemang för miljövänlighet och deras ansträngningar att ständigt förbättra sig. Även om det finns utrymme för förbättringar, som utökad leveransområde och minskad användning av förpackningsmaterial, har mina sammanlagda erfarenheter med Mathem varit övervägande positiva.

Sammanfattningsvis är Mathem en pålitlig, bekväm och mångsidig tjänst för online matinköp, som jag varmt rekommenderar till dem som söker en enkel, hållbar och kostnadseffektiv lösning för sin vardagliga mathandling.

Pris
4.8 av 5
Mathem har bra priser och många rabatter.
Kvalitet
5 av 5
Lika bra som om du köper själv i butik!
Valmöjligheter
5 av 5
Du kan välja mellan över 15000 olika varor!
Leverans
4.7 av 5
Du kan få leverans samma dag!

Det bästa med Mathem

Priserna
Ofta samma eller lägre pris som i butik!
Recepten
Hitta vad du ska laga snabbare och enklare
Leveransen
Snabb och smidig leverans
Mathem Fakta
Lanserad2006
HemsidaMathem.se
PrisnivåNormalt pris
Rabatt: Få 200 kronor rabatt på din första beställning över 800 kronor!
Fördelar
Grymma priser
Riktigt bra hemsida
Många och bra recept
Smidiga leveranser
Nackdelar
Levererar inte till många mindre orter
Testa Mathem!200 kronor rabatt på din första beställning över 800 kronor!
?

Vanliga frågor om Mathem

I min djupgående användning av Mathem har jag stött på några frågor som jag tror är vanliga bland användare. Här är de vanligaste frågorna jag kunde hitta och svar på dem:

Mathems priser är konkurrenskraftiga och ofta jämförbara med priser i fysiska butiker. Detta, tillsammans med regelbundna erbjudanden, gör det till ett prisvärt alternativ för matinköp online.

Ja, Mathem erbjuder nykundsrabatter och har ofta olika kampanjer och specialerbjudanden som gör inköpen ännu mer prisvärda.

Just nu kan du använda min länk eller koden NY200KR och få 200 kronor rabatt på ditt första köp över 800 kronor.

Mathem erbjuder flera betalalternativ, inklusive betalning med kort (Visa, Mastercard, American Express), faktura, direktbetalning med klarna, och betalning med presentkort​​. Detta ger en flexibel betalningsupplevelse som passar olika kunders behov och preferenser.

Jämfört med andra matbutiker online erbjuder Mathem en bredare variation av produkter, inklusive apoteksvaror och djurmat. Dessutom är deras hemsida och app mycket användarvänliga, vilket gör shoppingupplevelsen smidig och behaglig.

Mathem levererar till alla stora städer och många mindre orter i Sverige. De har även en skärgårdsleverans under sommarmånaderna till utvalda områden.

Att beställa från Mathem är enkel och intuitiv. Du väljer bara de produkter du vill ha, lägger dem i din varukorg och går sedan till kassan. Du kan betala direkt eller välja faktura.

Mathem arbetar för att vara mer miljövänligt, men det finns fortfarande utrymme för förbättringar, särskilt när det gäller förpackningsmaterial och leveransmetoder.

Testa Mathem!200 kronor rabatt på din första beställning över 800 kronor!

Läs andra användares omdömen om Mathem!

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer

Fakta om Mathem

Mathem har varit en del av den svenska matleveransscenen sedan 2006, vilket ger dem en lång erfarenhet inom branschen. Med ungefär 1,1 miljoner medlemmar, är det tydligt att de har byggt upp en stor och lojal kundbas. Deras räckvidd är också imponerande, med tjänster som når ut till över hälften av Sveriges hushåll. Denna omfattande närvaro över hela landet är ett tecken på deras tillförlitlighet och förmåga att möta en stor mångfald av kunders behov. För mig, som en av dessa kunder, är det en bekräftelse på att Mathem är en väletablerad och pålitlig aktör inom online matinköp.

Mathem marknadsför sig som mer än bara en vanlig online matbutik. Enligt deras egen beskrivning är de en omfattande lösning för den moderna konsumenten, som strävar efter att förenkla vardagen genom att erbjuda en bred variation av produkter och tjänster. I min egen upplevelse lever Mathem upp till detta löfte genom att inte bara tillhandahålla matvaror och hushållsprodukter, utan också genom att erbjuda inspirerande recept och praktiska lösningar för att planera veckans måltider.

Mathem utmärker sig genom sin användarvänliga plattform. De gör det enkelt att både hitta och köpa matvaror online, vilket sparar tid och energi som annars skulle gå åt till att besöka en fysisk butik. Deras tjänst är speciellt värdefull för mig som ofta har fullspäckade dagar. Att kunna handla allt från färsk frukt och grönsaker till hushållsartiklar och specialvaror, allt på en och samma plattform, har varit en stor bekvämlighet. Dessutom är Mathems engagemang för att erbjuda produkter av hög kvalitet och med ett miljövänligt fokus något som jag personligen uppskattar och värderar högt.

Tips för att få det bästa ur Mathem.se

Även om Mathem har gjort mycket för att göra en så användarvänlig plattform som möjligt så kan det fortfarande vara svårt att hitta alla användbara funktioner. Därför har jag gjort den här listan med de bästa tipsen jag har för att du ska kunna börja använda Mathem som ett proffs!

 • Använd recepten på mathem

Du kan snabbt och enkelt hitta tusentals recept på Mathem.se som gör det enklare för dig att hitta något att laga.

 • Lägg till alla varor för receptet

När du har hittat ett recept som du gillar så kan du direkt lägga alla ingredienserna i varukorgen. Om du vill kan du även välja vilka du vill och inte vill köpa, ifall du har några av dem hemma redan.

 • Se exempel på recept för olika varor

Om du går in på en matvara så kan du snabbt se alla recept som har den matvaran i sig. Så om du till exempel är sugen på någon rätt med köttfärs så är det bara att gå in på den produkten och scrolla ner så ser du massa recept som innehåller köttfärs!

 • Expressleverans

Om du bor i Stockholm så finns det en chans att du kan få expressleverans på din beställning. Det betyder att du kan få dina varor på bara en timme!

 • Veckans extrapriser

Kolla in på fliken ”Veckans extrapriser” för att se alla rabatter för just den veckan.

 • Prismatch

Kolla in fliken ”Prismatch” och välj varor därifrån för att säkerställa att du får de bästa priserna!

 • Spara favoriter

Om du köper en vara ofta, eller det är en vissa vara du tycker extra mycket om så kan du spara den som favorit. Detta gör det enklare för dig att hitta varan i framtiden.

 • ”Varor som passar dig”

När du har använd Mathem ett tag så lär de sig vad du gillar, så kolla in på ”Varor som passar dig” så kanske du hittar något nytt som verkligen är perfekt för dig!

Hur du gör ett köp på Mathem

Att handla hos Mathem är en smidig och användarvänlig process som jag har upplevt många gånger. Här är en steg-för-steg guide för hur ett köp går till på Mathem baserad på min egen erfarenhet:

Total tid 15 minuter

 1. Skapa en profil

  Visar vart knappen "Ny kund" är för att börja skapa en profil hos Mathem

  Börja med att besöka Mathems webbsida (Mathem.se), och klicka på ”Ny kund” uppe i högra hörnet. Där skapar du en profil, vilket är ett enkelt första steg för att komma igång.

 2. Skriv in dina uppgifter

  Visar vilka uppgifter man behöver fylla i för att skapa ett konto på Mathem.se

  Skriv in uppgifterna du vill ha kopplade till ditt Mathem konto. Dessa är din e-post, telefonnummer, postnummer samt lösenord.

 3. Välj leveranstid

  Visar vilken knapp man ska klicka på för att välja leveranstid för sin Mathem leverans

  När din profil är klar, kommer du till en glad sida med texten ”Hejsan!”. Om du klickar på den röda knappen ”Välj leveranstid” så får du välja bland flera föreslagna leveranstider baserade på ditt postnummer. När du väljer en tid reserveras den i 90 minuter, vilket ger dig gott om tid att göra dina inköp.

 4. Börja välja ut dina varor

  Olika varor ur Mathems sortiment som visar vad du kan köpa när du har skapat ett konto.

  Utforska Mathems breda sortiment (med över 15000 varor!) för att hitta de som du vill köpa. Använd sökfunktionen och filterna för att snabbare hitta dina varor. Jag har alltid uppskattat hur snabbt det går att hitta varor som passar mig.

 5. Placera varor i varukorgen

  Visar vilken knapp man ska klicka på för att lägga en vara i sin varukorg på Mathem

  När du hittar en vara som du gillar, klicka på den för att kunna se mer information om varan. Om du vill köpa den, klicka på den röda ”Köp” knappen längre ner, du kan även välja hur många av varan du vill köpa. När du har gjort det placeras varan i din varukorg, och du kan antingen betala eller gå tillbaka och välja fler saker.

 6. Välj betalningsmetod

  När du är klar med din inköpslista väljer du betalningssätt. Mathem erbjuder betalning via kontokort, direktbetalning med klarna, faktura, eller presentkort, vilket ger flexibilitet.

  Glöm inte att lägga in koden NY200KR om du handlar för över 800 kronor!

 7. Beställningen planeras och plockas

  Din beställning planeras samma dag som den ska plockas och levereras. Mathem organiserar alla leveranser och plockar varorna i turordning beroende på leveranstiden.

 8. Mottagning av orderbekräftelse

  När din order är plockad får du ett mail med ett kvitto. Eventuella utbytta varor registreras och slutbetalningen görs.

 9. Förvaring och leverans

  Alla varor förvaras i kyl- och frysutrymmen tills de lastas in i en av Mathems kyl- och frysutrustade bilar. Chauffören levererar sedan ordern direkt till din dörr.

 10. Om något blir fel

  Om det skulle uppstå några problem eller om du vill reklamera en vara, är Mathems kundtjänst alltid tillgänglig via webbsidan, telefon eller chattbot.

Denna process har för mig varit både effektiv och bekväm. Mathems system är välorganiserat och enkelt att förstå, vilket gör matinköpen både smidiga och tillfredsställande.

ExpanderaMindre

Mathems utbud – Kvalitet och miljövänligt

I min erfarenhet av att handla hos Mathem har jag alltid varit imponerad av deras omfattande sortiment. De erbjuder över 15 000(!) produkter, vilket sträcker sig från närproducerade livsmedel till ett brett utbud av hushålls- och apoteksprodukter. Denna mångfald gör Mathem till en utmärkt plats för att hitta allt jag behöver, från vardagliga varor till specialartiklar.

Visar alla kategorier av varor som man kan köpa hos Mathem

Ett aspekt som jag särskilt uppskattar är Mathems fokus på kundens behov och trender. De arbetar kontinuerligt med sina leverantörer för att utöka och anpassa sitt sortiment. Detta innebär att jag ofta kan hitta nya och intressanta produkter varje gång jag besöker deras webbplats eller app. Dessutom värnar de om närproducerade varor, vilket är viktigt för mig som konsument som värdesätter lokal matproduktion och säsongens bästa.

Mathems engagemang för miljön är också något som sticker ut. Med nästan en fjärdedel av deras livsmedelsförsäljning som ekologisk, överträffar de många traditionella butiker (som har runt 10% i vanliga fall). Detta visar på ett starkt engagemang för hållbarhet och kvalitet, vilket är något jag ser som en stor fördel.

Ytterligare, deras samarbeten med välkända varumärken som Clas Ohlson, Gateau och Panduro utökar ännu mer deras utbud och gör det möjligt för mig att handla ett bredare antal produkter på ett och samma ställe. Att ha tillgång till ett sådant mångsidigt sortiment underlättar min vardag och gör Mathem till en unik och värdefull resurs för mina matinköp online.

De största fördelarna med att använda Mathem

Under alla år som jag har använt Mathem för mina matinköp online, har jag stött på flera aspekter som verkligen får dem att sticka ut från mängden. Vissa av dem är saker som är bra med alla online matbutiker, och vissa är sånt som Mathem gör extra bra.

Bekvämligheten av hemleverans

En av de största fördelarna med Mathem är den bekvämlighet som hemleveransen erbjuder. För mig har det varit en game-changer att få mat och hushållsvaror levererade direkt till dörren. Det sparar tid och är särskilt värdefullt under hektiska dagar eller när jag inte har möjlighet att besöka en fysisk butik.

Breda och dynamiska sortimentet

Mathems brett och dynamiska sortiment är en annan stor fördel. Med över 15 000 produkter att välja mellan, inklusive närproducerade livsmedel och specialprodukter, har jag alltid hittat vad jag behöver. Deras kontinuerliga uppdateringar och anpassningar efter säsong och trender gör varje shoppingupplevelse både spännande och relevant.

Miljömedvetenheten

Jag värderar också Mathems fokus på miljömedvetenhet. Att en stor andel av deras livsmedelsförsäljning är ekologisk visar på deras engagemang för hållbarhet. Detta är inte bara bra för miljön, utan ger mig som konsument en känsla av att göra ett mer ansvarsfullt val.

Prisvärdheten

Visar rabatter på Mathem.se

Priset är en annan betydande fördel med Mathem. Trots den höga bekvämligheten och kvaliteten på tjänsten, är priserna på Mathem mycket rimliga och konkurrenskraftiga. Jag har upplevt att priserna ofta ligger i linje med, eller till och med under, de hos traditionella matbutiker, vilket gör det till ett ekonomiskt klokt val för mina matinköp.

Inspirerande recepten

Mathems urval av inspirerande recept är en fördel som förtjänar att nämnas. Deras receptsektion är en fantastisk resurs för mig när jag söker inspiration till nya rätter att prova. Detta, kombinerat med möjligheten att direkt köpa de nödvändiga ingredienserna, gör hela processen från planering till matlagning både roligare och enklare.

Användarvänligheten

Slutligen är användarvänligheten hos Mathems webbplats och app något som förtjänar att lyftas fram. Det är enkelt och smidigt att navigera, välja produkter och genomföra köp. Denna problemfria upplevelse har gjort Mathem till min go-to tjänst för matinköp online. Här kommer även några saker som jag gillar extra mycket med Mathems hemsida:

Det här kan Mathem förbättra

Som du redan förstår så tycker jag att Mathem redan är riktigt bra. Men om man gillar något betyder det inte att man inte kan hitta några små brister. För mig finns det två saker jag tycker att de kan förbättra:

Utökat leveransområde

Ett område där Mathem har potential att förbättra sig är deras leveransområde. Även om de redan gör ett bra jobb med att nå många hushåll, finns det fortfarande rum för expansion. Jämfört med traditionella butiker som Hemköp, erbjuder Mathem överlägsen hemleveranstjänst, men när det gäller täckning och flexibilitet i leverans, står de fortfarande bakom specialiserade matkassetjänster som HelloFresh och Linas Matkasse.

Mathem levererar till alla storstäder och i stora områden runtom dem, men jag tror att det främst är i små områden mer i norra Sverige som skulle ha nytta av att handla mat online. Detta då de kan vara 10-30 minuter med bil till närmsta matbutik.

Förpackningsmaterialet

Ett annat område för förbättring är användningen av förpackningsmaterial. Under mina beställningar från Mathem har jag märkt att en del produkter kommer med en överflödig mängd förpackningsmaterial. Detta är inte bara en fråga om avfallshantering, utan också om miljöpåverkan. Jag skulle vilja se att Mathem tar steg mot att minska sin förpackningsvolym och använda mer miljövänliga och hållbara förpackningslösningar. Ett sådant initiativ skulle inte bara förbättra kundupplevelsen utan även stärka Mathems position som en miljömedveten aktör på marknaden.

Sammanfattning av min upplevelse med Mathem

Efter att ha använt Mathem under en längre period har jag kunnat bilda mig en helhetsbild av deras tjänst och dess värde i min vardag. Mathem står ut som en av de mest bekväma och användarvänliga online matbutikerna jag har upplevt. Med deras omfattande utbud av högkvalitativa produkter, inklusive närproducerade och ekologiska alternativ, har de gjort det möjligt för mig att handla allt jag behöver från bekvämligheten av mitt hem.

Deras system för hemleverans har sparat mig mycket tid och ansträngning, speciellt under de tillfällen då jag inte har möjlighet att besöka en fysisk butik. De konkurrenskraftiga priserna, kombinerat med regelbundna erbjudanden och rabatter, gör Mathem till ett prisvärt alternativ jämfört med traditionella matbutiker.

Jag uppskattar även Mathems engagemang för miljövänlighet och deras ansträngningar att ständigt förbättra sig. Även om det finns utrymme för förbättringar, som utökad leveransområde och minskad användning av förpackningsmaterial, har mina sammanlagda erfarenheter med Mathem varit övervägande positiva.

Sammanfattningsvis är Mathem en pålitlig, bekväm och mångsidig tjänst för online matinköp, som jag varmt rekommenderar till dem som söker en enkel, hållbar och kostnadseffektiv lösning för sin vardagliga mathandling.

Testa Mathem!200 kronor rabatt på din första beställning över 800 kronor!

Mina artiklar om Mathem